söndag 25 mars 2012

Ny bok av Zadie Smith!

Bild från Wikipedia
En gång frågade min svärmor om jag hade läst den där Vita tänder som alla pratar om. Det hade jag inte, men den stod i bokhyllan. Hon säger att hon läste lite, förstod ingenting, och la ner det. Då blev jag, mot alla odds, sugen på att läsa den. Jag bestämde mig för att läsa den långsamt och noggrant och jag älskade den. På den tiden delade jag och sambon på en 120cm bred säng så jag la mig extra tidigt för att kunna läsa innan jag var tvungen att klämma ihop mig med en person till. Zadie Smith blev genast en favorit.

Enligt dagens DN kultur ska romanen heta NW och utkomma 4/9 (Amazon UK säger 6/9).  Den ska handla om fem personer i nordvästra London och ska vara ett porträtt av den moderna storstaden och den är hennes första roman på sju långa år. Jag fullkomligt älskar Zadie Smith, Jag funderar ofta på att läsa om de få böcker hon gett ut, och jag är övertygad om att man de bara blir bättre vid omläsning. Ni som följt mig under dessa knappa två år som bloggen funnits har lagt märke till att jag i varje enkät svarat "Ny bok av Zadie Smith" på varenda fråga som handlar om vad man önskar sig i bokväg så ni inser hur fantastiskt stort det här är!

Nu är det inte bara min kommande 30-årsdag och bokmässan att se fram emot i september, utan vad som jag förväntar mig bli årets boksläpp! Jag kommer att hänga på Amazon dagligen tills man kan förhandsboka den till Kindle. 4 kommentarer: