Fortsätt till huvudinnehåll

Ny bok av Zadie Smith!

Bild från Wikipedia
En gång frågade min svärmor om jag hade läst den där Vita tänder som alla pratar om. Det hade jag inte, men den stod i bokhyllan. Hon säger att hon läste lite, förstod ingenting, och la ner det. Då blev jag, mot alla odds, sugen på att läsa den. Jag bestämde mig för att läsa den långsamt och noggrant och jag älskade den. På den tiden delade jag och sambon på en 120cm bred säng så jag la mig extra tidigt för att kunna läsa innan jag var tvungen att klämma ihop mig med en person till. Zadie Smith blev genast en favorit.

Enligt dagens DN kultur ska romanen heta NW och utkomma 4/9 (Amazon UK säger 6/9).  Den ska handla om fem personer i nordvästra London och ska vara ett porträtt av den moderna storstaden och den är hennes första roman på sju långa år. Jag fullkomligt älskar Zadie Smith, Jag funderar ofta på att läsa om de få böcker hon gett ut, och jag är övertygad om att man de bara blir bättre vid omläsning. Ni som följt mig under dessa knappa två år som bloggen funnits har lagt märke till att jag i varje enkät svarat "Ny bok av Zadie Smith" på varenda fråga som handlar om vad man önskar sig i bokväg så ni inser hur fantastiskt stort det här är!

Nu är det inte bara min kommande 30-årsdag och bokmässan att se fram emot i september, utan vad som jag förväntar mig bli årets boksläpp! Jag kommer att hänga på Amazon dagligen tills man kan förhandsboka den till Kindle. Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…