Fortsätt till huvudinnehåll

Nu åker jag på semester!

Hej kära läsare, 

Som många av er redan vet så är jag på väg till det stora landet i väst, närmare bestämt San Francisco. Just nu sitter jag förhoppningsvis på ett stort flygplan mellan Paris och Seattle och läser en fin bok. 

En sann boknörd snuvar aldrig sina medkamrater på reselektyren så här kommer en lista, utan inböred ordning:

Jag älskar dig inte - Christina Stielli
Natthimmel - Sofia Nordin
Det är så logiskt, alla fattar utom du - Lisa Bjärbo
Att föda ett barn - Kristina Sandberg
The language of flowers - Vanessa Diffenbaug
The woman in black - Susan Hill
Sister - Rosamund Lupton
Reamde - Neal Stephenson
Te night circus - Erin Morgenstern
The marrigae plot - Jeffrey Eugenides
The Leftovers - Tom Perotta
Delirium - Lauren Oliver
The sense of an ending - Julian Barnes
The hunger games - Suzanne Collins
The time traveler's wife - Audrey Niffenegger
The magicians - Lev Grossman
The history och love - Nicole Krauss
The blade itself - Joe Abercrombie

Nu tror ni att jag är helt galen och ska vara borta i tre månader, men så är det ju inte. Jag har ju en Kindle! Ni får så klart en rapport på vad som hunnit läsas så fort jag kommer hem igen. Kommentarer

 1. Massa bra ju! Blir det några lägesrapporter från San Fransisco? /Therese

  SvaraRadera
 2. Trevlig resa, det är väl kul att byta böcker...

  SvaraRadera
 3. Önskar dig en underbar resa till det stora landet i väst! :-)

  SvaraRadera
 4. Med e-böcker så blir verkligen inte kunskap tung att bära :)

  Trevlig resa!

  SvaraRadera
 5. Hoppas du får det riktigt najs!

  SvaraRadera
 6. Tack allihop, nu är jag framme :)

  SvaraRadera
 7. så spännande! jag åker till San Francisco i början av maj. vad ligger på bokhandelsdiskarna där? kan du tipsa om romaner/novelller som tilldrar sig i SF?

  SvaraRadera
 8. Haha, kul att vi var i USA ungefär samtidigt. Men i väldigt olika delar ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…