tisdag 20 mars 2012

ALMA-priset 2012 *uppdaterad*

Idag tillkännages årets ALMA-pristagare, priset till Astrid Lindgrens minne. Förra året uppmärksammade jag priset med en liten uppmaning som ni kan läsa om här

Och jag har faktiskt läst allihop:

När kommer bussen - Ryoji Arai, Japan, pristagare 2005. 
Bron till Terabitia - Katherine Paterson, USA, pristagare 2006
Torsdagsbarn - Sonya Hartnett, Australien, pristagare 2008. 

Jag har även läst förra årets pristagare, Shaun Tan, och hans Borttappad

Jag tänker inte ens försöka gissa på årets pristagare. Läsnörden i mig önskar så klart att det blir en författare, så att man kan läsa något av pristagaren, men jag blir så klart lika glad om det blir en organisation som jobbar för främjändet av barn och ungdomars läsning. 

UPPDATERING
Och vinnaren är...den nederländske författaren Guus Kuijer. Jag känner faktiskt inte till honom sedan tidigare, jag ska genast ta mig an För alltid vi två- så det så som är första delen i en serie om Polleke.6 kommentarer:

 1. jag tyckerdet är himla spännane! Ska bli kul att se i eftermiddag vem/vilka/vad det blir!! Jubileum är det i år ocskå!

  SvaraRadera
 2. Bokomaten: Ja visst är det? Mitt i min lunch men jag får kolla på telefonen :)

  SvaraRadera
 3. Ja, jag kollade förstås och har också För alltid vi två -så det så, här på biblioteket. Oerhört intetsägade omslag som jag kommer få svårt att sälja till kidsen men är nyfiken på att läsa nu ändå.

  SvaraRadera
 4. Bokomaten: Ja riktigt tråkiga omslag, hoppas förlaget släpper nytt!

  SvaraRadera
 5. Jag läser inte särskilt mycket barn- och/eller ungdomslitteratur men det här priset är jag ändå intresserad av och jag ska se om jag hittar något av Guus Kuijer på biblioteket.

  SvaraRadera
 6. Ingrid: Det är ett mycket trevligt pris tycker jag :) Har gillat det jag läst hittills. Hoppas du hittade en bok

  SvaraRadera