söndag 25 mars 2012

Alla mina vänner är superhjältar - Andrew Kaufman

För närmare ett år sedan läste jag The Tiny Wife av Andrew Kaufman och hade ingen aning om vad jag hade att vänta mig. Jag blev överraskad, jag blev upprymd och jag älskade den. Dock kände jag att man måste spara sin Kaufman så det inte blir för mycket på en gång, och nu var det äntligen dags. Förväntningarna var skyhöga. 

Och jag måste säga att jag överrumplades av galenhet ännu en gång. Tom har inga superkrafter men han är osynlig för sin nyblivna fru Perfektionisten. Hennes ex, Hypno, har nämligen hypnotiserat henne. Han gör allt han kan för att hon ska se honom och en flygresa till Vancouver är hans sista chans att få henne att se honom innan hon försvinner ur deras gemensamma liv. Mellan scenerna på flygplanet berättas det om alla möjliga och omöjliga människor i parets närhet, till exempel om Stresskaninen som suger upp alla andras stress så att de blir lugna eller om Ansiktet som bara ser ett suddigt intet när hon ser i spegeln men alla andra ser världens vackraste människa. Den mäktigaste av alla superhjältar är den som städar efter sig för den är alla andra avundsjuka på. 

Återigen levererar Kaufman en fantastisk skröna, så fantastisk att jag börjar ifrågasätta hur han egentligen mår som hittar på dessa tokigheter. Och en så fantastisk kärlekshistoria till på köpet. Pia Printz har återigen lyckats med översättningen och i maj kommer öven The Tiny Wife ut på svenska hos Printz Publishing.   

Recensionsbok från A Nice Noise, uppläsning av Morgan Alling

Köp boken här eller här som ljudbok, eller här eller här som pappersbok. 6 kommentarer:

 1. Frida (påhittade nöjen)30 mars 2012 11:24

  Jag har ännu inte läst någon Andrew Kaufman. Han är dock en jag känner ett stort sug att läsa. Jag har härmed bestämt att han får komma hem till mig nästa bokbeställning!

  SvaraRadera
 2. Frida: Ja det är ju väldigt korta berättelser så det skadar inte att testa :)

  SvaraRadera
 3. Frida (påhittade nöjen)30 mars 2012 12:38

  Aj då, testa säger du. Tror du inte jag kommer att älska? Eller åtminstonde gilla?

  SvaraRadera
 4. Frida: Jag tror ju att alla måste älska, annars är de tråkiga! ;)

  SvaraRadera
 5. Helt plötsligt känner jag att jag måste älska. Vill ju inte vara tråkig! ;)

  SvaraRadera