Fortsätt till huvudinnehåll

Sara-Sofias läsrapport januari 2012

Jag hade som nyårslöfte, eller kanske rättare sagt mål, att skriva upp vad jag läser och publicera en liten läsrapport efter varje månad. Precis som Metta gör, och många andra bokbloggare. Det känns kul att hålla koll på vad jag läser och hur mycket.

Böcker:
Allt kan hända - Stephen King (novellsamling)
Död zon - Stephen King
I nattens mörker - Nathalie Sjögren
Dig ska jag älska - Kristina Sundström
By nightfall - Michael Cunningham
Mannen från Albanien - Magnus Montelius
Händelser vid vatten - Kerstin Ekman
Pojken som slutade gråta - Ninni Schulman
Harry Potter and the half-blood prince - JK Rowlings
Boken om Pippi Långstrump - Astrid Lindgren

Sammanlagt 3974 sidor

Ljudböcker:
Skumtimmen - Johan Theorin
Alfahannen - Katarina Wennstam
Nattfåk - Johan Theorin
Lilla Stjärna - John Ajvide Lindqvist
Blodläge - Johan Theorin

Sammanlagt 67 timmar och 13 minuter

En hel del av böckerna har jag inte hunnit recensera än, så det kommer mer om dem inom en snar framtid. Jag har lyckats få med en Boktolva: Klassiker - Kerstin Ekmans Händelser vid vatten. På ljudbokssidan känns det ju helt extremt, över en och en halv arbetsvecka - jag tappade verkligen hakan när jag räknade ihop tiden! Dock så lyssnar jag när jag kör bil, när jag är i stallet, när jag är ute och går med hundarna och maken inte är med, när jag äter frukost och när jag ska sova, och ibland sitter jag och virkar och lyssnar på ljudbok så det kanske inte är så konstigt trots allt.


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…