Fortsätt till huvudinnehåll

Vilka böcker önskar du dig i julklapp?

Bokhoras fredagsfråga den här veckan handlar om vilka böcker de önskar sig i julklapp, jag är så klart inte sen att haka på. 

Förra årets önskelista till tomten finner ni här. Jag har läst och införskaffat en hel del, men det finns faktiskt sådant som står kvar:

2666 av Roberto Bolano som numera finns i en något mer hanterlig pocket
Att föda ett barn av Kristina Sandberg som även den kommit i pocket

Då börjar vi med tilläggen:

Grand final i skojarbranschen av Kerstin Ekman. Verkar helt fantastisk och finns som e-bok.
Lacrimosa av Eva-Marie Liffner. En bok om CJL Almqvist och hans tid. Nominerad till Augustpriset men vann tyvärr inte. Finns som e-bok. 
Rekviem för John Cummings av Bengt Ohlsson. Även den nominerad till Augustpriset utan vinst. Finns som e-bok. 
Spelreglerna av Jonas Karlsson. Intressanta noveller. Även pocketen Den perfekte vännen är av intresse. Båda finns som e-bok. 
Böcker av James Ellroy som inte är L.A. Confidential
Blonde av Joyce Carol Oates. Finns som e-bok.
The Magicians av Lev Grossman. Finns så klart till Kindle via Amazon

Jag älskar att så mycket nytt kommer i e-bokformat, det är ju helt underbart när man har en läsplatta!

Vad önskar du dig?
Kommentarer

  1. Blonde står faktiskt med på min lista också. Trots att jag haft väldigt svårt för Joyce Carol Oates sen jag läste någon av hennes ungdomsböcker.

    SvaraRadera
  2. Sara: Jag har nog bara läst en enda förut, just Blonde lockar mig oerhört mycket.

    SvaraRadera
  3. Jonas Karlssons noveller är jag också jättenyfiken på. Själv har jag önskat mig ett seriealbum som jag läste som liten: Valhall: den samlade sagan 1 http://booksandsuchlike.blogspot.com/2011/12/onskelista.html

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…