Fortsätt till huvudinnehåll

Presentkortstävlingen! - avslutad

Nu har jag ett sådant där I-landsproblem igen, jag har ett presentkort att göra slut på. Jag tänker köpa den vackra Coffee table-boken Fotografernas bästa bilder men vad ska jag göra med resten?

Jag tror att jag behöver hjälp. De fyra första som skriver en kommentar till det här inlägget med sitt bästa pockettips gällande en bok som jag inte har/har läst kommer med i min julklappsbeställning! Om ni lyckas pricka in en bok jag gillar så har ni mitt eviga tack. 

Tipskavalkalden pågår tills det finns 4 nya pocketar i min bokusbeställning, klara, färdiga, gå!

UPPDATERING:

Vi har nu fått fram fyra kandidater och tävlandet är således avslutat:

Vinteräpplen av Josefine Sundström, tips från Vicky
The night circus av Erin Morgenstern, tips från Fina prickar
Svart som silver av Bruno K. Öijler, tips från Calle
Little Children av Tom Perrotta, tips från Bokbabbel

Tack för tipsen, beställningen är nu gjord!Kommentarer

 1. God fortsättning! Jag föreslår boken Vinteräpplen av Josefin Sundström som jag tyckte var en väldigt fin bok :)

  SvaraRadera
 2. Vicky: Tack detsamma! Den har jag inte läst men jag har fingrat på den både i fysisk bokhande och på nätet. Den åker ner på en gång! Tackar!

  SvaraRadera
 3. Jag fick in ett tips på The night circus på Twitter av bloggaren http://finaprickar.blogspot.com. Två kvar!

  SvaraRadera
 4. Bruna K Öijer för endast 40:-!

  SvaraRadera
 5. calle: Eftersom du inte sa någon titel tog jag den som kom överst på sökningen, "Svart som silver". Tack!

  SvaraRadera
 6. Buenissimo! Perrotta-missionen har burit frukt och "The Night Circus" är också fin! Fick själv ett litet presentkort till julklapp *gnuggar händerna*

  SvaraRadera
 7. Bokbabbel: Ja men det känns bra att ha fått ihop en salig blandning faktiskt. Tack för ditt tips! Hoppas du hittar något att köpa för ditt presentkort ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Litteraturvetarskola del 7 - "Karaktärer och miljö"

Händelseförloppen i romaner brukar utföras eller bäras upp av karaktärer o form av människor, djur, robotar, alver osv. Vissa karaktärer är komplexa medan andra kan vara rätt färglösa och enbart framstå som stereotyper.

När en karaktär är platt, en karikatyr eller typ formad enbart kring en idé, brukar man säga att denne är statisk. Ett exempel på en statisk karaktär kan vara Ian Flemmings James Bond. Han utvecklas inte utan är likadan genom alla böckerna (eller filmerna om man så vill). 
Motsatsen till en statisk karaktär är en dynamisk. De förändras och utvecklas med handlingens gång. Ett klassiskt exempel på en dynamisk karaktär är Dostojevskijs Raskolnikov från Brott och straff. Han genomgår flera olika faser och känslotillstånd genom romanen. 
Som vi flera gånger tidigare gått igenom, är läsaren med och skapar texten med sin tolkning, så även i sammansättningen av karaktärer. Läsaren konstruerar karaktärerna med hjälp av de ledtrådar som finns i texten. Detta kallas karaktäriseri…