fredag 23 december 2011

Maratonmarschen - Stephen King

USA i en mörk framtid. Militären har tagit över regeringen och förvandlat landet till en diktatur. Människor som har avvikande åsikter från landets ledare hämtas av militärtrupper för att aldrig komma tillbaka igen.
Årligen hålls en maratonmarsch i Maine, under ledning av Majoren. Av tusentals ansökande väljs 100 tonårspojkar ut för att få delta. Reglerna: Du måste hålla en hastighet av minst 6,5km i timmen, dygnet runt, oavsett vad som händer. Om du hamnar under denna hastighet får du en verbal varning. Inga pauser är tillåtna - inte ens för toalettbesök eller sömn. Du kan inte hoppa av. Efter tre varningar är du ute ur leken - för gott, med ett skott i huvudet. Priset: Vad du vill för resten av livet.

Jag lyssnade på denna boken som ljudbok, och lyssnade faktiskt färdigt på den på två dagar - den var så otroligt fängslande. Man dras verkligen in i berättelsen, det kändes som om jag själv gick där dag och natt med sönderskavda fötter och smärta i kroppen. Som om jag själv blev vän med flera av killarna i vetskap om att de allra flesta av oss kommer att dö. Att om jag överlever kommer det att innebära att de andra 99 är borta.
En väldigt bra bok som inte lämnade mig oberörd.

Jag hittar bara boken som ljudbok; den finns här och här.


8 kommentarer:

 1. Det där är en King-bok jag minns som verkligen bra. Tyvärr har jag tröttnat ganska rejält på de flesta av hans verk och de senare har jag icke heller läst. Men Maratonmarschen är nog fortfarande bra. Jag litar på dig, Sara-Sofia!

  SvaraRadera
 2. En av mina absoluta favoritböcker. Hittade min bok på ett antikvariat för längesen.

  SvaraRadera
 3. Den bästa av alla böcker som King skrev under pseudonymen Richard Bachman. En har jag visserligen fortfarande inte hittat, så den kanske är bättre :)

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att fler tyckte det! Jag är medlem i Storytel och när jag läste vad folk gett för omdömen om denna boken hade många skrivit att den var seg, vilket jag verkligen inte tyckte - jag gick nästan omkring på nålar när jag lyssnade :)

  SvaraRadera
 5. jika anda ingin menggunakan aplikasi bbm dengan berbagai tema silahkan kunjungi blog bbm terbaru.
  pada blog tersebut banyak sekali aplikasi bbm dengan berbagai tema.

  SvaraRadera