Fortsätt till huvudinnehåll

Maratonmarschen - Stephen King

USA i en mörk framtid. Militären har tagit över regeringen och förvandlat landet till en diktatur. Människor som har avvikande åsikter från landets ledare hämtas av militärtrupper för att aldrig komma tillbaka igen.
Årligen hålls en maratonmarsch i Maine, under ledning av Majoren. Av tusentals ansökande väljs 100 tonårspojkar ut för att få delta. Reglerna: Du måste hålla en hastighet av minst 6,5km i timmen, dygnet runt, oavsett vad som händer. Om du hamnar under denna hastighet får du en verbal varning. Inga pauser är tillåtna - inte ens för toalettbesök eller sömn. Du kan inte hoppa av. Efter tre varningar är du ute ur leken - för gott, med ett skott i huvudet. Priset: Vad du vill för resten av livet.

Jag lyssnade på denna boken som ljudbok, och lyssnade faktiskt färdigt på den på två dagar - den var så otroligt fängslande. Man dras verkligen in i berättelsen, det kändes som om jag själv gick där dag och natt med sönderskavda fötter och smärta i kroppen. Som om jag själv blev vän med flera av killarna i vetskap om att de allra flesta av oss kommer att dö. Att om jag överlever kommer det att innebära att de andra 99 är borta.
En väldigt bra bok som inte lämnade mig oberörd.

Jag hittar bara boken som ljudbok; den finns här och här.


Kommentarer

 1. Det där är en King-bok jag minns som verkligen bra. Tyvärr har jag tröttnat ganska rejält på de flesta av hans verk och de senare har jag icke heller läst. Men Maratonmarschen är nog fortfarande bra. Jag litar på dig, Sara-Sofia!

  SvaraRadera
 2. En av mina absoluta favoritböcker. Hittade min bok på ett antikvariat för längesen.

  SvaraRadera
 3. Den bästa av alla böcker som King skrev under pseudonymen Richard Bachman. En har jag visserligen fortfarande inte hittat, så den kanske är bättre :)

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att fler tyckte det! Jag är medlem i Storytel och när jag läste vad folk gett för omdömen om denna boken hade många skrivit att den var seg, vilket jag verkligen inte tyckte - jag gick nästan omkring på nålar när jag lyssnade :)

  SvaraRadera
 5. jika anda ingin menggunakan aplikasi bbm dengan berbagai tema silahkan kunjungi blog bbm terbaru.
  pada blog tersebut banyak sekali aplikasi bbm dengan berbagai tema.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…