måndag 5 december 2011

Lucka 5 - Sofi Oksanen

I början av 2011 var jag på semester i Egypten och jag läste så klart böcker. Jag skulle precis ge mig på en Sookie-bok när sambon säger "nej inte den, ta den här!" och sträcker fram Sofi Oksanens hyllade Utrensning, och vilken upplevelse! Jag slukade den på två dagar. Ett fantastiskt språk, en vidrig handling och mycket spänning (Min recension finns här). 

Jag vill så klart läsa mer av den här fantastiska finska kvinnan. I hyllan hemma har jag Stalins kossor, som jag faktiskt rekommenderade och lånade ut till en kollega helt utan att ha läst den men jag visste att den skulle gå hem. Jag vill gärna läsa Baby Jane också, den har jag sett på biblioteket och i pocket så det ska vi nog kunna ordna. 2 kommentarer:

  1. Inte bara bra författare, även sympatisk, lyssnade på henne i Göteborg.

    SvaraRadera
  2. Hannele: Ja just det seminarium jag var på var på svenska så det var lite skumt hehe. Men hon verkar bra!

    SvaraRadera