Fortsätt till huvudinnehåll

Lucka 3 - Sara Stridsberg

bild lånad från sverigesradio.se
I början av året träffades vi i Skövde Bokcirkel för första gången för att komma överens om var, när och hur. Jag plockade glatt med mig en rosa pocket med en häst på som förslag till första bok, och den blev det. Jag talar alltså om Sara Stridsbergs Drömfakulteten som jag recenserat här.  Jag blev oerhört fascinerad av både språket och av Stridsbergs engagemang i Valerie Solanas öde och jag vill läsa mer. 

I min bokylla står hennes Happy Sally, som är en fantasi kring Sally Bauer, hon som simmade över engelska kanalen 1939. Jag älskar hur Stridsberg gör sina egna tolkningar av faktiska personers öden och hoppas så kalrt att den här boken ska ge lika mycket som Drömfakulteten. Hennes senaste roman, Darling River, har jag inte i min samling, däremot har jag Nabokovs Lolita som ska vara, som jag har förstått det, en inspirationskälla till just Darling River. Dessutom kommer hon ut med ett nytt verk i december, Medealand och andra pjäser, som så klart låter ytterst intressant. Kommentarer

  1. Åh, vad glad jag blir att Sara fick vara med i din julkalender (svårt att räkna ut va..)! Tycker du ska läsa både happy sally och darling river snarast förstås. Hon var med i min författarkalender förra året: http://stellasbokblogg.blogg.se/2010/december/forfattarjulkalender-lucka-6.html

    SvaraRadera
  2. Jessica: Ja jag tänkte lite på dig när jag skrev faktiskt ;)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…