lördag 3 december 2011

Lucka 3 - Sara Stridsberg

bild lånad från sverigesradio.se
I början av året träffades vi i Skövde Bokcirkel för första gången för att komma överens om var, när och hur. Jag plockade glatt med mig en rosa pocket med en häst på som förslag till första bok, och den blev det. Jag talar alltså om Sara Stridsbergs Drömfakulteten som jag recenserat här.  Jag blev oerhört fascinerad av både språket och av Stridsbergs engagemang i Valerie Solanas öde och jag vill läsa mer. 

I min bokylla står hennes Happy Sally, som är en fantasi kring Sally Bauer, hon som simmade över engelska kanalen 1939. Jag älskar hur Stridsberg gör sina egna tolkningar av faktiska personers öden och hoppas så kalrt att den här boken ska ge lika mycket som Drömfakulteten. Hennes senaste roman, Darling River, har jag inte i min samling, däremot har jag Nabokovs Lolita som ska vara, som jag har förstått det, en inspirationskälla till just Darling River. Dessutom kommer hon ut med ett nytt verk i december, Medealand och andra pjäser, som så klart låter ytterst intressant. 2 kommentarer:

  1. Åh, vad glad jag blir att Sara fick vara med i din julkalender (svårt att räkna ut va..)! Tycker du ska läsa både happy sally och darling river snarast förstås. Hon var med i min författarkalender förra året: http://stellasbokblogg.blogg.se/2010/december/forfattarjulkalender-lucka-6.html

    SvaraRadera
  2. Jessica: Ja jag tänkte lite på dig när jag skrev faktiskt ;)

    SvaraRadera