Fortsätt till huvudinnehåll

Lucka 3 - Sara Stridsberg

bild lånad från sverigesradio.se
I början av året träffades vi i Skövde Bokcirkel för första gången för att komma överens om var, när och hur. Jag plockade glatt med mig en rosa pocket med en häst på som förslag till första bok, och den blev det. Jag talar alltså om Sara Stridsbergs Drömfakulteten som jag recenserat här.  Jag blev oerhört fascinerad av både språket och av Stridsbergs engagemang i Valerie Solanas öde och jag vill läsa mer. 

I min bokylla står hennes Happy Sally, som är en fantasi kring Sally Bauer, hon som simmade över engelska kanalen 1939. Jag älskar hur Stridsberg gör sina egna tolkningar av faktiska personers öden och hoppas så kalrt att den här boken ska ge lika mycket som Drömfakulteten. Hennes senaste roman, Darling River, har jag inte i min samling, däremot har jag Nabokovs Lolita som ska vara, som jag har förstått det, en inspirationskälla till just Darling River. Dessutom kommer hon ut med ett nytt verk i december, Medealand och andra pjäser, som så klart låter ytterst intressant. Kommentarer

  1. Åh, vad glad jag blir att Sara fick vara med i din julkalender (svårt att räkna ut va..)! Tycker du ska läsa både happy sally och darling river snarast förstås. Hon var med i min författarkalender förra året: http://stellasbokblogg.blogg.se/2010/december/forfattarjulkalender-lucka-6.html

    SvaraRadera
  2. Jessica: Ja jag tänkte lite på dig när jag skrev faktiskt ;)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

TemaTisdag: London

London säger ni? Ja där har jag varit och det såg ut lite så här:Detta inlägg är en del i Boktimmens tematisdagar, ett fristående initiativ i samband med #blogg100