måndag 19 december 2011

Lucka 19 - Bret Easton Ellis

Bild från en.wikipedia.org
Jag började läsa böcker väldigt sent i mitt liv och i början läste jag bara fantasy och Stephen King. Ganska precis när jag började vidga mina vyer var det många som läste American Psycho av Bret Easton Ellis någon gång under mitten av min gymnasietid. Jag fascinerades av hur Ellis lyckades bygga upp en så vidrig karaktär som gång på gång överraskade med sin galenskap samtidigt som han är högt uppsatt inom börsbranschen. Att man ens kan vara intresserad av att läsa något så här vidrigt och sedan faktiskt känna med den här psykopaten är något som jag ofta går tillbaka till än idag. 

Jag har dock så klart inte läst något mer av Ellis. Jag har sett filmatiseringen av The rules of Attraction som jag också tyckte om vill jag minnas. I min bokylla hittar jag enbart Lunar park men jag känner mig inte alls så bevandrad i vad man ska läsa av den här herren, har vi några läsare som är Ellis-expert och vill tipsa mig om vad man ska ge sig på och om det finns något man ska undvika?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar