fredag 16 december 2011

Lucka 16 - En världsomsegling under havet

En världsomsegling under havet är en science fiction och äventyrsroman skriven av fransmannen Jules Verne, publicerad 1870. Historien börjar med att ett mystiskt sjöodjur ses vid flera tillfällen av olika skepp. USA:s regering skickar till slut ut en expedition med bland annat professor Pierre Aronnax (som också är berättaren i boken) för att göra slut på odjuret. När de letat upp monstret visar det sig dock att det i själva verket är en stor ubåt; männen blir tillfångatagna och förs ombord på ubåten, där de får träffa kaptenen vars namn är Nemo. Resten av historien handlar om de äventyr som de får vara med om under ubåtsfärden.

Jag känner såklart igen namnet Kapten Nemo, men jag visste inte vart det kom ifrån så det blev lite av en aha-upplevelse när jag läste om En världsomsegling under havet. Har någon av er läst den, och vad tyckte ni i så fall?3 kommentarer:

  1. Ja, ja, ja, JAAA! Världens bästa bok enligt mig! =)

    SvaraRadera
  2. Stephanie - iih vad roligt! Nu kände jag ju helt plötsligt att jag vill börja läsa i den på en gång! :)

    SvaraRadera