Fortsätt till huvudinnehåll

Lucka 16 - En världsomsegling under havet

En världsomsegling under havet är en science fiction och äventyrsroman skriven av fransmannen Jules Verne, publicerad 1870. Historien börjar med att ett mystiskt sjöodjur ses vid flera tillfällen av olika skepp. USA:s regering skickar till slut ut en expedition med bland annat professor Pierre Aronnax (som också är berättaren i boken) för att göra slut på odjuret. När de letat upp monstret visar det sig dock att det i själva verket är en stor ubåt; männen blir tillfångatagna och förs ombord på ubåten, där de får träffa kaptenen vars namn är Nemo. Resten av historien handlar om de äventyr som de får vara med om under ubåtsfärden.

Jag känner såklart igen namnet Kapten Nemo, men jag visste inte vart det kom ifrån så det blev lite av en aha-upplevelse när jag läste om En världsomsegling under havet. Har någon av er läst den, och vad tyckte ni i så fall?Kommentarer

  1. Ja, ja, ja, JAAA! Världens bästa bok enligt mig! =)

    SvaraRadera
  2. Stephanie - iih vad roligt! Nu kände jag ju helt plötsligt att jag vill börja läsa i den på en gång! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…