torsdag 15 december 2011

Lucka 15 - Carlos Ruiz Zafón

Bild från sv.wikipedia.org
Jag såg ett reportage om Carlos Ruiz Zafón, i programmet Babel om jag inte minns helt fel, där författaren visade tittarna runt i Barcelona, de delar där Vindens skugga utspelar sig. Jag läste boken så fort den utkom i pocket och jag blev väldigt imponerad av miljöbeskrivningarna och jag tyckte att den mystiske mannen som följer huvudkaraktären var oerhört obehaglig. Jag minns dock inte allt för mycket av handlingen. 

Jag var så klart inte sen med att köpa Ängelns lek av samme författare när den utkom i pocket men den står oläst i min hylla. Eller den har faktiskt lästs av en kollega så helt oläst är den inte, men den är inte läst av mig. Det finns även några tidiga böcker av honom, som finns på engelska men inte svenska, som kanske är värda en uppkollning: The Prince of mist, The midnight Palace och September lights. 2 kommentarer:

  1. Haha, det här inlägget hade lika gärna kunnat skrivits av mig! Bortsett från det där med kollegan stämmer allt in på mig också. Jag blev lite kär i Vindens skugga faktiskt. Konstigt att jag ännu inte läst Ängelns lek än när jag tänker efter...

    SvaraRadera
  2. Frida: Ja men då kanske du med kommer läsa den 2012? ;)

    SvaraRadera