onsdag 14 december 2011

Lucka 14 - Händelser vid vatten

Händelser vid vatten är skriven av Kerstin Ekman, och den publicerades 1993. Ekman har fått endel pris för denna bok; Nordiska rådets litteraturpris, Augustpriset och Svenska Deckarakademiens pris. Den skall vara en deckare men även en utvecklingsroman, som handlar om både relationer och hemska mord. Enligt vad jag har läst om boken skall den vara något av ett mästerverk, Ekman har ett poetiskt språk och hon väver in endel symboliska och ironiska inslag. Jag har inte läst någonting alls av Kerstin Ekman (tror jag inte i alla fall), så jag ser fram emot att stifta bekantskap med en ny författarinna som fått så mycket bra kritik.


Har någon läst denna, och vad tyckte ni i så fall om den?3 kommentarer:

 1. Jag tyckte mycket om den.
  http://mimmimarie.blogspot.com/2011/10/kerstin-ekman-handelser-vid-vatten.html

  SvaraRadera
 2. Jag har läst! Minns inte så mycket dock men det var intressanta karaktärer och en kuslig stämning.

  SvaraRadera
 3. Det låter bra! Kusligt gillar vi :)

  SvaraRadera