tisdag 13 december 2011

Lucka 13 - Susanna Clarke

Bild från bloomsbury.com
Lagom till att jag skulle flytta från västkusten och börja leva ihop med mannen jag älskar kom det ut en stor svart bok, till och med sidornas kanter var svarta. Det här måste vara något bra, tänkte jag. Och det var det. Jag talar naturligtvis om den underbara Jonathan Strange & Mr Norrell som jag läste redan 2005. Jag vill gärna läsa den igen, men den är lång och den är tung, nästan 800 sidor och jag har den inbunden. 

Clarke spottar inte direkt ur sig böcker, och det förstår jag med det enorma arbete som magikerna i den här tegelstenen måste ha inneburit. Dock har hon skrivit en novellsamling där i alla fall en novell ska utspela sig i herrarna Strange och Norrells värld. Boken heter The Ladies of Grace Adieu och står i min hylla sedan bokrean i februari. Den här boken ahr jag verkligen sett fram emot och nu är det dags. 3 kommentarer:

  1. Det låter spännande! Älskade Jonathan Strange & Mr Norell men har inte läst något annat av henne.

    SvaraRadera
  2. Eli: Hon har väl inte skrivit så mycket mer?

    SvaraRadera
  3. Haha, ingen aning faktiskt. I så fall är det ju inte så konstigt ;) Men tänkte nog mer att jag inte läst den här novellsamlingen du pratar om. Men ska försöka läsa den i alla fall.

    SvaraRadera