måndag 12 december 2011

Lucka 12 - Avalons dimmorDe flesta av oss har väl läst eller åtminstone sett någon film om Arthurlegenden. Avalons dimmor handlar också om denna, fast ur de kvinnliga karaktärernas perspektiv. Intressant nog är huvudpersonen i Avalons dimmor den kvinna som är mest föraktad i legenden om riddarna kring runda bordet; dvs Morgaine Le Fay. Hon är Kung Arthurs halvsyster och framställs oftast som en elak häxa, men i Avalons dimmor är det hon själv som har ordet och ger sin egen version av historien.
Författarinnan som skrivit romanen, som publicerades 1983, heter Marion Zimmer Bradley. Tydligen skall den vara på ca 1000 sidor, så det kommer definitivt att bli något att hugga tänderna i under nästa år. Jag tycker verkligen att det skall bli spännande att få läsa legenden ur ett kvinnligt perspektiv! Vad tycker de av er som har läst denna?


6 kommentarer:

 1. Jag har så klart läst den :) För många år sedan dock men älskade den då.

  SvaraRadera
 2. Älskade den också när jag läste den. Det var dock lääänge sen. Läste också Albions skogar men sen tog väl intresset slut. Har dock funderat på att läsa om den ganska många gånger.

  SvaraRadera
 3. Jag älskade också den när jag läste den! Minns att jag åt mängder med jordnötter när jag läste den och kopplar ihop de två för evigt.

  SvaraRadera
 4. Åh men den låter ju väldigt spännande! Ska genast sätta upp på läslistan! Tack för tipset!

  SvaraRadera
 5. vad roligt, hoppas att vi båda kommer gilla den! :)

  SvaraRadera