söndag 11 december 2011

Lucka 11 - Helena Granström

www.inkforlag.se
När 2011 var ganska nytt fick vi besök på biblioteket av augustprisvinnaren Steve Sem Sandberg som berättade om mastodontverket De fattiga i Lodz. Han visade bilder, läste högt och var mycket berörd. Det som dock intresserade mig mest var den unga tjejen som var med samma kväll, nämligen Helena Granström. Hon är kvantfysiker och matematiker samt författare så klart. Inför besöket ville jag läsa en bok av vardera författare, av Helena blev det Osäkerhetsrelationen, som fortfarande är en av årets största läsupplevelser för mig (läs min hyllande recension här). 

Jag vill gärna läsa om just Osäkerhetsrelationen men jag har även hennes senaste, Infans, i bokhyllan som jag vill läsa. Jag har lyssnat på Helena läsa ur den och berätta om den så nu fattas bara en läsning. Även Alltings mått låter oerhört spännande, den ser ut att vara slut på förlaget så det kanske blir ett bibliotekslån på den. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar