torsdag 22 december 2011

Julklappsutmaningen: Sara-Sofias bok

Idag var det så äntligen dags för vår årliga bokbytarlunch, men det här året har vi gjort det hela till mer av en utmaning, vi bestämde oss för att utmana varandras bekvämlighetszoner. Jag läste noggrant igenom Sara-Sofias enkät om fastnade snabbt för meningen: 

Finns det genrer som du inte läser men funderar på att testa?

Jag är dålig på att läsa biografier, det händer inte ofta. Samma sak med science fiction och fantasy, såntdär som är lite "out there" och inte har så stor verklighetsförankring.

Jag tänkte så klart direkt att jag skulle ge henne Science fiction eller Fantasy i någon ganska enkel form. Jag bara vet att hon kommer att älska dessa genrer om hon bara kommer in i dem. Jag funderade först på Metro 2033, men den har jag själv inte läst än så jag vågade inte riktigt. Jag funderade på vad det finns för fantasy som är lättillgänglig och kom så klart direkt att tänka på Game of Thrones, men kom inte på om hon sett serien eller inte. 

Därefter kom jag på att hon borde läsa Liftarens guide till galaxen, men den fanns inte att köpa i samlad volym, utan bara styckvis, så det gick jag inte med på. Jag föll till slut för den fantastiska Goda Omen av Terry Pratchett och Neil Gaiman, helt enkelt för att den innehåller både lite fantasy, lite science fiction, lite dystopi och så är den helt komplett galen. 

Så här får du en utmaning som heter duga, hoppas du tycker om den och att du nu kommer in i genrer som du tidigare inte varit bekväm med. 

God jul!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar