fredag 9 december 2011

Den här bloggposten innehåller nötkräm

Det här är en bokblogg, den handlar om böcker även om kopplingen ibland är ganska långsökt. Dock kan jag ibland sätta mig ner och tänka att något så underbart och enkelt som att läsa böcker faktiskt är en lyxvara eftersom alla inte har råd med böcker och framför allt för att många i världen inte kan läsa. Ibland måste man bara sätta sina lyxvaror åt sidan och tänka på andra, speciellt så här i juletider. Jag försöker alltid köpa julkort som stödjer någon bra organisation och klistermärken som till exempel ger ett barn rent vatten. Därav delar jag med mig av UNICEFS fina blogginitiativ nedan. ”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEFkan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.
Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.
Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.
Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar