onsdag 2 november 2011

Radioföljetång i skolans spår

Jag har påbörjat något som faktiskt är helt nytt för mig, att följa en radioföljetång. Jag vet så klart att man kan lyssna på hela uppläsningen på SR:s hemsidan, men jag tänkte att det vore mysigt att lyssna på ett avsnitt varje dag. 

Den aktuella boken är Peter Hoegs De kanske lämpade, ett boktips som jag fick i kommentarerna till det här inläggen fårn vår kära Vixxtoria då jag bad om tips på dansk litteratur. SR har valt just den boken då de i november tänker lägga lite extra krut på "Den orättvisa skolan" då Hoegs bok passar perfekt eftersom den handlar om utsatta barn på en dansk skola i början av 70-talet. Som jag förstår det så är huvudpersonen i boken, Peter, delvis baserad på Peter Hoegs egen uppväxt. 

Peter Hoeg är en fantastisk författare, ni känner säkert till honom genom hans storsäljare Fröken Smillas känsla för snö som även blivit en stor filmsuccé. Vill ni hänga med i följetången kan ni läsa mer och lyssna på avsnitten här. Tyvärr går det inte att göra pods på grund av upphovsrätten men det fungerar fint att lyssna i mobilen ändå via m.sverigesradio.se. Just den här boken sänds i 25 delar om 20-25 minuter vardera. 2 kommentarer:

  1. det är väldigt trevligt, man blir nyfiken på nya böcker, men ofta hinner jag inte följa alla avsnitt..

    SvaraRadera
  2. Hannele: Nej jag tänkte lyssna på nåt en annan gång, men nu ska jag ha mer disciplin. Skönt att man kan lyssna på nätet när man vill.

    SvaraRadera