måndag 21 november 2011

Mirakel - Renate Nedregård

Rakel är 17 år gammal och älskar att sjunga. Hon sjunger i kyrkans ungdomskör, och där trivs hon som fisken i vattnet. Under en av körens repetitioner rusar programledarna från TV-programmet Idol in - det visar sig att Rakel har blivit headhuntad till en Idol-uttagning. Rakel går vidare i uttagningen innan hon ens hunnit fundera över om hon verkligen vill vara med i programmet, och några år senare är hon en stor artist och lever ett riktigt glammigt liv med turnéer, flashiga hotellrum - och droger. Ett riktigt drömliv tycker många, men är det verkligen det? När Rakel får en inbjudan från sin gamla körledare från kyrkokören att vara med och sjunga vid ett jubileum, börjar hon tänka tillbaka på det liv och de vänner hon lämnade för att bli artist...

Jag började läsa i denhär boken en kväll när jag gick och lade mig, och det slutade med att jag sträckläste hela. Den är riktigt bra, och den handlar om något som känns väldigt aktuellt; dvs sökandet efter bekräftelse till varje pris i ett samhälle fyllt av program som Idol - ett samhälle där det gäller att sticka ut och synas och vara populär. Jag känner definitivt igen mig (även fast jag inte har varit med i någon dokusåpa eller liknande), och det tror jag att många kommer att göra. Denna bok rekommenderar jag varmt.

Mirakel finns att köpa här och här.

Recensionsbok från Gilla Böcker.

1 kommentar:

  1. jag börjar undra om jag är den enda som inte gillade den här ;)

    SvaraRadera