Fortsätt till huvudinnehåll

Med lätta bevis - Jaqueline Winspear

1930-talet i London. Masie Dobbs är privatdetektiv och har ett kontor på Fitzroy Square, där hon arbetar tillsammans med sin assistent Billy Beale. En dag blir hon kontaktad av den framgångsrike handelsmannen Joseph Waite. Mr Waites dotter är spårlöst försvunnen och han vill att Maisie skall leta reda på henne och föra henne hem igen. Snart ser Maisie ett samband med två mordfall som utreds av polisen - de har en misstänkt, men Maisie är övertygad om att de har häktat fel man och hon ger sig sjutton på att lösa fallet.

Även fast denna bok handlar om så hemska saker som mord, så är den ändå ganska mysig - lite på samma sätt som TV-serien Midsomer Murders eller kanske Agatha Christies böcker om Miss Marple (jag har dock inte läst dessa, men jag har hört att de skall vara lite sådär mysiga). Själva storyn är intressant, jag gillar pusseldeckare där man får vara lite klurig själv och försöka komma på vem mördaren är innan huvudpersonen gör det. Dock griper aldrig boken tag i mig, jag fastnar inte i den. Det känns snarare som en plikt att läsa ut den, eftersom jag ändå har köpt den och börjat läsa i den. Jag känner mig inte så intresserad av varken Maisie Dobbs eller hennes assistent Billy. Jag vet faktiskt inte riktigt varför. Kanske behöver man ha läst den första boken, Maisie Dobbs, för att kunna komma in i denna. Har någon av er läst båda? Vad tycker ni?

Boken finns att köpa här och här, för er som är intressade av att läsa den.


Kommentarer

  1. klok som en bok24 november 2011 19:57

    Jag har läst med lätta bevis men minns faktiskt ingenting av handlingen. Hade det inte varit för bloggen hade jag nog inte kommit ihåg att jag läst den ens.

    SvaraRadera
  2. Cissi - Bokstunder25 november 2011 15:20

    Jag har läst de tre första böckerna i rätt ordning. Den första lyssnade jag på men det fungerade inte alls när uppläsaren skulle försöka få till en bra röst (gammaldags engelsk men ändå svensk). Men jag tyckte de var rätt mysiga (men inte några litterära mästerverk).

    SvaraRadera
  3. jag har läst alla tre som översatts o tyckte att de var mysiga.

    SvaraRadera
  4. Jag har läst alla böcker i serien och det är absolut lättare att hänga med i tvåan om man har läst ettan. Personligen tycker jag att serien börjar bli bra efter bok tre, men man får vara beredd på att alla morden som Maisie löser har stark anknytning till första världskriget.

    SvaraRadera
  5. Då ska jag nog se till att läsa den första och sen ge mig på den tredje också :)

    SvaraRadera
  6. zhengjx20160531
    louis vuitton handbags
    michael kors outlet
    adidas stan smith
    air jordan homme
    michael kors outlet
    louis vuitton purses
    coach outlet store online
    lebron 12
    michael kors handbags
    nike outlet store
    coach outlet online
    nike roshe run
    oakley outlet
    louis vuitton purses
    oakley sunglasses wholesale
    michael kors outlet
    cheap jordans
    michael kors outlet clearance
    nike air max 90
    michael kors outlet
    adidas outlet store
    true religion sale
    longchamp handbags
    coach outlet clearance
    ralph lauren
    michael kors handbags
    louis vuitton outlet
    adidas superstar trainers
    ray ban
    nike running shoes for men
    ray ban sunglasses
    louis vuitton bags
    kate spade outlet
    christian louboutin sale
    cheap oakley sunglasses
    air jordan shoes
    michael kors purses
    nike sb dunks
    nike sb janoski
    louis vuitton outlet

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo