Fortsätt till huvudinnehåll

Levande Begravd - Peter James

Michael Harrisson skall gifta sig och hans vänner har planerat den ultimata svensexan. Eftersom Michael är en riktig skojare som utsatt sina vänner för ett stort antal practical jokes genom åren tänker de verkligen ge igen denhär gången. De tar med sig Michael på en pubrunda och snart är han så onykter att han knappt förstår vad som händer omkring honom. Då kör de ut i skogen, lägger honom i en kista tillsammans med en flaska whiskey, en walkie-talkie och en porrtidning och gräver ned honom. Planen är att lämna honom där i ett par timmar och sedan komma tillbaka och gräva upp honom. Något går dock fruktansvärt fel - Michaels vänner råkar ut för en fruktansvärd bilolycka. Michael försöker desperat få kontakt genom walkie-talkien, men det enda han möts av är total tystnad, och tiden går...

Spännande ända fram till slutet! Jag satt som på nålar hela tiden. Peter James lyckas verkligen förmedla en starkt klaustrofobisk känsla; att bli levande begravd är många människors värsta mardröm (min man är en av dessa människor, han klarade knappt att titta på omslaget på boken, haha) och jag hade en rejäl obehagsklump i magen under tiden jag läste. Dessutom är den väldigt oförutsägbar, vilket gillas. Mycket bra!

Boken finns att köpa här och här.


Kommentarer

 1. Det är min värsta mardröm och jag mådde rätt dåligt när jag läste boken. Bra och spännande helt klart!

  SvaraRadera
 2. Annika (alkb.se) har övertygat mig om att jag ska ge Peter James en ny chans och läsa Levande begravd. Jag har inte gjort det än, men det kommer, det kommer. Och detta låter ju bra.

  SvaraRadera
 3. Enligt O - jag har aldrig direkt tänkt på det förut, men nu har jag definitivt skräck för att bli begravd levande... huu!

  Monika - har du läst något tidigare av denna författaren? Detta var första för mig :)

  SvaraRadera
 4. Ja, jag har läst en förut, Ett snyggt lik, och den gillade jag inte speciellt mycket. Mycket av det berodde nog på översättningen och det kan ju faktiskt inte författaren skyllas för :)

  SvaraRadera
 5. Har inte läst något av Peter James innan, men det verkar vara en oerhört läskig bok. Att vara instängd och sakta kvävas till döds...brrr.....tror att den åker upp på vill läsa-listan. Tack för tipset! :-)

  SvaraRadera
 6. Monika - egentligen borde man kanske läsa på originalspråk för att undvika risken med en dålig översättning... fast å andra sidan vore ju det väldigt svårt om man vill läsa tex en algerisk bok =)

  Bokdjungeln - Ja, den var riktigt creepy, det nästan kryper lite i mig när jag tänker på den. :)

  SvaraRadera
 7. Usch så hemskt det låter men samtidigt verkar det vara en bok som man inte vill släppa förrän man har läst klart den.

  SvaraRadera
 8. Jag älskar Peter James böcker och det bästa av allt är att jag har hans sjunde bok i bokhyllan och snart kan jag inte hålla mig längre ... :-)

  SvaraRadera
 9. Usch så otäckt det låter! Måste lägga den till listan! Alltid roligt att stifta bekantskap med en författare man inte läst förut!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…