torsdag 3 november 2011

Levande Begravd - Peter James

Michael Harrisson skall gifta sig och hans vänner har planerat den ultimata svensexan. Eftersom Michael är en riktig skojare som utsatt sina vänner för ett stort antal practical jokes genom åren tänker de verkligen ge igen denhär gången. De tar med sig Michael på en pubrunda och snart är han så onykter att han knappt förstår vad som händer omkring honom. Då kör de ut i skogen, lägger honom i en kista tillsammans med en flaska whiskey, en walkie-talkie och en porrtidning och gräver ned honom. Planen är att lämna honom där i ett par timmar och sedan komma tillbaka och gräva upp honom. Något går dock fruktansvärt fel - Michaels vänner råkar ut för en fruktansvärd bilolycka. Michael försöker desperat få kontakt genom walkie-talkien, men det enda han möts av är total tystnad, och tiden går...

Spännande ända fram till slutet! Jag satt som på nålar hela tiden. Peter James lyckas verkligen förmedla en starkt klaustrofobisk känsla; att bli levande begravd är många människors värsta mardröm (min man är en av dessa människor, han klarade knappt att titta på omslaget på boken, haha) och jag hade en rejäl obehagsklump i magen under tiden jag läste. Dessutom är den väldigt oförutsägbar, vilket gillas. Mycket bra!

Boken finns att köpa här och här.


9 kommentarer:

 1. Det är min värsta mardröm och jag mådde rätt dåligt när jag läste boken. Bra och spännande helt klart!

  SvaraRadera
 2. Annika (alkb.se) har övertygat mig om att jag ska ge Peter James en ny chans och läsa Levande begravd. Jag har inte gjort det än, men det kommer, det kommer. Och detta låter ju bra.

  SvaraRadera
 3. Enligt O - jag har aldrig direkt tänkt på det förut, men nu har jag definitivt skräck för att bli begravd levande... huu!

  Monika - har du läst något tidigare av denna författaren? Detta var första för mig :)

  SvaraRadera
 4. Ja, jag har läst en förut, Ett snyggt lik, och den gillade jag inte speciellt mycket. Mycket av det berodde nog på översättningen och det kan ju faktiskt inte författaren skyllas för :)

  SvaraRadera
 5. Har inte läst något av Peter James innan, men det verkar vara en oerhört läskig bok. Att vara instängd och sakta kvävas till döds...brrr.....tror att den åker upp på vill läsa-listan. Tack för tipset! :-)

  SvaraRadera
 6. Monika - egentligen borde man kanske läsa på originalspråk för att undvika risken med en dålig översättning... fast å andra sidan vore ju det väldigt svårt om man vill läsa tex en algerisk bok =)

  Bokdjungeln - Ja, den var riktigt creepy, det nästan kryper lite i mig när jag tänker på den. :)

  SvaraRadera
 7. Usch så hemskt det låter men samtidigt verkar det vara en bok som man inte vill släppa förrän man har läst klart den.

  SvaraRadera
 8. Jag älskar Peter James böcker och det bästa av allt är att jag har hans sjunde bok i bokhyllan och snart kan jag inte hålla mig längre ... :-)

  SvaraRadera
 9. Usch så otäckt det låter! Måste lägga den till listan! Alltid roligt att stifta bekantskap med en författare man inte läst förut!

  SvaraRadera