Fortsätt till huvudinnehåll

Läsrapport oktober 2011

Tills vattnet stiger - Maryse Condé
Barnflickan - Hanna von Corswant
Desirada - Maryse Condé
Mörk jord - Belinda Bauer
Dracula - Bram Stoker
Världens bästa bok - Peter Stjernström
Pojkarna - Jessica Schiefauer
Cirkeln - Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
De illasinnade - Stona Fitch

9 böcker, hela 2789 sidor, nästan tusen sidor mer än föregående månad trots samma antal böcker. Jag är nöjd.  

Utfallet av nyårslöftena: 

90 lästa böcker, två månader på mig att läsa 10 böcker, borde gå lätt som en plätt. 

Jag har således även två månader på mig att läsa något afrikanskt. Kommentarer

 1. Vilka bra böcker du läst :) Jag har också läst precis 90 böcker hittills i år :D

  SvaraRadera
 2. Eli: Ja det kändes som en suverän månad! Då får vi se om vi kommer ha läst lika många när året är slut då ;) du som läst så mycket de senaste månaderna lär ju vinna!

  SvaraRadera
 3. Bra läsmånad!
  Jag känner lite att jag borde ha räknat sidantal i somras när jag läste tegelstenar i mängder mest hela tiden, det skulle nog ha blivit ett ganska imponerande antal. Nu... not so much. ;)

  SvaraRadera
 4. Anna: Ja men det är ju så, man ska ju inte bara läsa tunna böcker för antalets skull ;)

  SvaraRadera
 5. Härligt! Lite skillnad mot min läsmånad :)

  SvaraRadera
 6. Lingon: Äsch det är väl att man läser som räknas, inte hur mycket :)

  SvaraRadera
 7. Helt sant! Fast EN bok läst denna månad känns ändå lite fjuttigt:)

  SvaraRadera
 8. Lingon. Det beror på hur man ser det, om man tänker på att en genomsnittlig svensk läser en bok per år så är en bok per månad ganska mycket ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.