Fortsätt till huvudinnehåll

Läsrapport oktober 2011

Tills vattnet stiger - Maryse Condé
Barnflickan - Hanna von Corswant
Desirada - Maryse Condé
Mörk jord - Belinda Bauer
Dracula - Bram Stoker
Världens bästa bok - Peter Stjernström
Pojkarna - Jessica Schiefauer
Cirkeln - Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
De illasinnade - Stona Fitch

9 böcker, hela 2789 sidor, nästan tusen sidor mer än föregående månad trots samma antal böcker. Jag är nöjd.  

Utfallet av nyårslöftena: 

90 lästa böcker, två månader på mig att läsa 10 böcker, borde gå lätt som en plätt. 

Jag har således även två månader på mig att läsa något afrikanskt. Kommentarer

 1. Vilka bra böcker du läst :) Jag har också läst precis 90 böcker hittills i år :D

  SvaraRadera
 2. Eli: Ja det kändes som en suverän månad! Då får vi se om vi kommer ha läst lika många när året är slut då ;) du som läst så mycket de senaste månaderna lär ju vinna!

  SvaraRadera
 3. Bra läsmånad!
  Jag känner lite att jag borde ha räknat sidantal i somras när jag läste tegelstenar i mängder mest hela tiden, det skulle nog ha blivit ett ganska imponerande antal. Nu... not so much. ;)

  SvaraRadera
 4. Anna: Ja men det är ju så, man ska ju inte bara läsa tunna böcker för antalets skull ;)

  SvaraRadera
 5. Härligt! Lite skillnad mot min läsmånad :)

  SvaraRadera
 6. Lingon: Äsch det är väl att man läser som räknas, inte hur mycket :)

  SvaraRadera
 7. Helt sant! Fast EN bok läst denna månad känns ändå lite fjuttigt:)

  SvaraRadera
 8. Lingon. Det beror på hur man ser det, om man tänker på att en genomsnittlig svensk läser en bok per år så är en bok per månad ganska mycket ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…