lördag 12 november 2011

Julkalendern 2011 revealed!

2010 års julkalender på Böckerx3 blev en stor succé. Jag får ofta höra "Du gör väl en i år med?" och folk hittar fortfarande till dessa inlägg via Google. Jag låg (på sidan) hemma efter en ganska odramatisk cykelincident som resulterade i att jag bröt svanskotan och hade jäkligt tråkigt. Jag kom på idén till en kalender med bokrelaterade julklappstips som inte var böcker och oj vad mycket jag hittade. För er som inte var med när det begav sig så hittar ni alla inlägg här

Det här året ser förhållandena lite annorlunda ut, jag planerar inga brott på några knepiga kotor och det är inte så inspirerande att köra samma grej igen. Och nu är vi ju faktiskt två skribenter. Årets kalender blir således i stället en egen version av enligt O:s Boktolva. Vi kör alltså tolv luckor var och här följer en presentation av vardera tolva:

Jag hade redan med "tolv nya författare" i mina nyårslöften inför 2011, och jag klarade nog redan tolv nya författaren första månaden. Nu var ju enligt O:s utmaning ovan något mer avancerad än så, men jag insåg ganska snabbt att det jag är dålig på är att läsa flera verk av samma författare. Jag har nu funderar mycket på vilka författare jag älskat och inte läst allt av men gick sedan vidare till att bestämma mig för att jag ska läsa tolv författare som jag enbart läst EN bok av men som jag älskat. Jag kom direkt på 5-6 stycken men sedan tog det stopp. Jag satt faktiskt och letade igenom Adlibrisbeställningar tio år bakåt i tiden för att hitta mina pärlor. När det väl lossnade hade jag till och med för många, så jag har några bubblare. Jag kommer, under ojämna dagar 1-24 december, avslöja vilka tolv författare som jag tänker läsa något mer av under 2012. Ni kanske redan nu vill gissa vilka det kommer att bli?

Jag har tidigare skrivit att jag vill utmana mig själv att läsa riktiga klassiker, sånadär böcker som är kult och som man verkligen borde ha läst. Därför kommer min boktolva, som presenteras under jämna dagar 1-24 december, att handla om just sådana böcker. Eftersom jag har läst Litterära Genrer under hösten kommer jag även knyta an till just genreteori i mina inlägg och många av klassikerna kommer vara sådana som är speciellt utmärkande för en genre. Jag hoppas att ni kommer att tycka att det blir intressant!

3 kommentarer:

  1. Jag har också redan börjat fundera på vad 2011 års julkalender ska innehålla i min blogg. Förrförra året hade jag en poesijulkalender och förra året en författarjulkalender. Har redan bestämt årets tema men det avslöjar jag nog inte förrän de sista dagarna i december... :)

    SvaraRadera
  2. Jessica: Ja jag gillade din kalender förra året, den var jättebra :) Jag sitter redan och knåpar ihop mina inlägg så det var lika bra att avslöja det. Det kommer lite fler utmaningar sen också :)

    SvaraRadera