söndag 20 november 2011

Jag och den gode Kingen - fortsättningen

I  april i år skrev jag ett nostalgiskt inlägg om Stephen King där jag tackar honom för mitt intresse för läsning och där jag skäms för att jag inte läst något av honom på länge. Min inspiration till detta inlägg hittade jag så klart hos Dark Places

Vad hände då? Jag har läst en ynka bok av Kingen sedan detta inlägg skrevs. Det är bättre än noll men det är fortfarande ganska kasst. Jag läste Raseri, som inte längre trycks på Kingens begäran eftersom den handlar om ett så känsligt ämne som unga som skjuter ner andra ungar på sin skola. Det sägs nämligen att man hittade ett exemplar av Raseri i ett skåp tillhörande en ung kille som sköt mot sina skolkamrater. 


För cirka två veckor sedan kom dock Kingen ut med en ny roman, mastodontverket (det vill säga vanligt Stephen King-omfång på 849 sidor) 11/22/63 om JFK-mordet. Denna historiska dag, 20/11 2011 har alltså jag börjat läsa den. Det blir första gången som jag läser en King-roman samma år som den kommer ut, det känns mycket spännande. Jag är rädd för det enorma omfånget men jag har valt att dölja detta faktum genom att läsa den på min ultralätta Kindle. 

Jag vet ju att Helena är med mig, men finns det fler där ute som läser den?5 kommentarer:

 1. Nej, jag läser den inte. Precis som du läste jag Stephen King jättemycket förr, men nu var det väldigt längesen. Ett tag läste jag bara King så det kanske blev för mycket till slut? Men nu är det säkert 15 år sen sist så jag kanske skulle ge honom en chans igen. Under kupolen har ju precis kommit på svenska. Annars är en av mina favoriter Maratonmannen en favvo!

  SvaraRadera
 2. Fru E: Ja det kändes lite ett tag som att Kingen är något man läser som ung men det måste ju bara vara helt fel :)

  SvaraRadera
 3. Inte ännu, men är ganska nyfiken...

  SvaraRadera
 4. Jag läser 11/22/63 just nu. Men jag har inte kommit längre än ca 200 sidor. Fast jag kämpar så sakteliga på. :-)

  SvaraRadera
 5. Bokbabbel: Ja här är Kindle sannerligen ens bäste vän, fast procenten går långsamt!

  Ela: Jag har kommit till 6%, vet inte hur mycket det är, nackdelen med att läsa på läsplatta :) Men den är iaf inte allt för tung ;)

  SvaraRadera