fredag 11 november 2011

Eldvittnet - Lars KeplerDenna bok är nummer tre i serien skriven av Lars Kepler, de två första heter Hypnotisören och Paganinikontraktet. En ung kvinna hittas brutalt mördad på en sluten anstalt för tjejer med destruktivt beteende. Hon ligger på rygg med händerna över ansiktet, som om hon lekte någon lek, eller som om hon försökte skydda sig själv från att se något otäckt. En av de andra intagna på anstalten, en snäll och tillbakadragen flicka, är försvunnen. Mordvapnet ligger i hennes säng och hon blir snart misstänkt för mordet. Joona kallas in för att övervaka utredningen och brottsplatsen, och finner sig snart involverad i en utredning av ett fall som ter sig mer och mer underligt - särskilt när han kommer i kontakt med Flora, ett medium som verkar veta saker om fallet som ingen annan än polisen kan veta...

Som jag har väntat på att få läsa denhär boken - och så sträckläste jag den inom ett dygn. Nu väntar jag redan på nästa bok, dethär är så bra! Storyn är otroligt välskriven, det känns så äkta på något sätt. Den tar många oväntade vändningar och vid ett par tillfällen sitter jag och gapar som en fågelholk av chock och förvåning. Om du gillar spänning så är detta verkligen en bok för dig.

Boken finns att köpa här och här.

Recensionsbok från Albert Bonniers Förlag.


5 kommentarer:

 1. Den här lär bli mitt nästa mp3-boksinköp eller är den för obehaglig att lyssna på? De tidigare har legat på gränsen.

  SvaraRadera
 2. Hm, jag skulle nog vilja säga att den ligger på ungefär samma nivå som de föregående två. Den är åtminstone inte mer otäck :)

  SvaraRadera
 3. Då är det väldigt troligt att det här blir min nästa ljudbok :-). Jag får se till att lyssna klart på nuvarande bara... Tyvärr går det lite segt.

  SvaraRadera
 4. Jag har precis börjat lyssna på ljudböcker mer regelbundet jag med, har kommit på att det är grymt när man kör bil och promenerar hundar - det blir minst sagt lite tjatigt med musik jämt.
  Vilken lyssnar du på nu?

  SvaraRadera
 5. Jag lyssnar för att även kunna tillgodogöra mig böcker när jag går eller gör hushållssysslor (och ibland i bilen). Allt för att hinna med lite fler böcker.

  Just nu lyssnar jag på Röd snö av Thomas Ringstedt. Den är ok men inte mer än så.

  SvaraRadera