torsdag 10 november 2011

Bli bokbloggare utan att ha en blogg?

bilden är lånad från booked.nu

Gillar du att läsa och diskutera böcker? Vill du kanske prova på att recensera böcker utan att behöva starta en hel bokblogg som du kanske inte riktigt har tid med? Då tycker jag att du ska testa Booked. Du får läsa en bok redan innan den kommit ut helt gratis, precis som tidningarnas recensenter och bokbloggarna, det enda du behöver göra är att skriva vad du tycker om boken på din Facebook eller Twitter. Du binder dig heller inte till att läsa ett visst antal titlar per månad eller dylikt utan du får ett mail om en titel och bestämmer själv om du är intresserad av just den. De som anmäler sitt intresse får ett par dagar senare ett paket i sin brevlåda.

Läs mer om hur det fungerar här och anmäl dig här

Vill du sedan diskutera boken mer har Booked även ett forum där man kan prata med andra som läst boken, men det är helt frivilligt. 

Jag tycker att det här är ett väldigt bra initiativ, både för bokälskare och förlagen. Det finns många förlag och det kommer ut nya böcker hela tiden och alla når tyvärr inte de stora tidningarnas kultursidor. Men visst lyssnar man till sina vänners boktips minst lika mycket som till tidningarnas recensioner, om inte ännu mer? Boken som är ute just nu är Bookeds andra och det är Mirakel av Renate Nedregård från fina Gilla förlag. 

Häng på!

1 kommentar: