Fortsätt till huvudinnehåll

11/28/11 - 32% Stephen King

Jag börjar sakta men säkert inse att jag inte kommer hinna läsa klart 11/22/63 i november, vilket kommer att innebära endast 4 lästa böcker under månaden. Idag hinner jag inte läsa många procent, vilket ger mig två dagar kvar till att läsa 68% (Ungefär 577 sidor) vilket tyvärr inte är möjligt. Det är ju helt vansinnigt dåligt. Men jag har ju gjort en del annat. 

Och för er som inte vill läsa något om handlingen i 11/22/63 så kan ni sluta läsa nu. 

Kingen fortsätter med sina referenser, han slänger fram Shawshank state prison lite då och då (Ja Joel, det är Kingen som skrivit berättelsen bakom din favoritfilm Nyckeln till frihet). Huvudkaraktären Jake beger sig dessutom till Derry, i september 1958, strax efter att Pennywise härjat i kloakerna. Det ger en extra dimension till att han. som en helt okänd figur, smyger runt i staden. Han träffar till och med Bevvie och Richie!

Men än lyser Kennedy med sin frånvaro. Jake bestämmer sig för att rädda en annan familj från massmord, en familj som dör bara sju veckor efter att han kommit in i dåtiden. Han upptäcker att det är svårare än man tror att ändra på det förflutna, ju fler som är involverade desto värre. Det gillar jag starkt. Och varför är gula-kortet-mannen, som man möts av vid porten mellan 2011 och 1958, helt plötsligt aggressiv och har ett orange kort? Eller vänta nu, nästa gång hade han helt plötsligt tagit livet av sig och hade ett svart kort. Det bådar inte gott! 

Dock måste jag ju ställa mig frågan: varför minns den gamle gubben, som visar Jake portalen, saker som hände i den första nutiden även efter att den är ändrad? Alltså, Jake åker bakåt i tiden, räddar en person från att bli halt som då antagligen inte kommer bo/jobba på samma ställe, och gubben Al minns det ändå? Kingen räddar upp det med att Al säger något i stil med "Ja men du vet ju inte ifall han fortfarande är vaktmästare på skolan", fast det är han ju inte, han dog i Vietnamkriget. Och ett foto har dykt upp hos Al som han inte vet något om, varför vet han inte det om det förflutna nu är ändrat? Nä men eftersom Al nu är död så hoppas jag att fler sådana här konstigheter inte dyker upp. 

Jake verkar nu ha blivit varm i tidsresenärskläderna (Oj vad jag började tänka på Doctor Who nu) och det ska bli spännande att se vad han hittar på fram till Kennedymordet -63. 







Kommentarer

  1. Helena (Dark Places)29 november 2011 12:09

    Det finns en hel del frågetecken kring tidsresorna, men jag tror att det där med Al förklaras någonstans (fråga mig inte var, bara!). Grejen med King är ju att han sällan är kungen av "hur funkar det?"-relaterade saker. I Under the Dome, t ex, är förklaringen - eller bristen därav - till kupolen rätt lam, men man köper det, tycker jag.

    Ska bli spännande att höra vad du tycker i fortsättningen! Har skrivit en rec nu btw. :)

    SvaraRadera
  2. Böckerx3/Metta29 november 2011 12:20

    Helena: Ja det förklaras ju lite grann, men de hinner väl inte riktigt grotta ner sig i det eftersom han är död :)

    Jag gillar verkligen, det är inga problem för min del. Jag har sett att du lagt upp en recension men vågar inte riktigt läsa än :)

    SvaraRadera
  3. zhengjx20160531
    oakley outlet
    michael kors outlet clearance
    nike blazers uk
    louis vuitton outlet stores
    gucci outlet online
    coach factory outlet online
    louboutin shoes
    nike store outlet
    cheap air jordans
    burberry outlet
    coach outlet
    louis vuitton purses
    oakley sunglasses
    louis vuitton handbags
    kate spade outlet
    christian louboutin outlet
    insanity workout
    cheap louis vuitton handbags
    louis vuitton purses
    jordan retro 8
    jordan retro 4
    cheap jordans
    michael kors purses
    cheap basketball shoes
    michael kors outlet online
    beats by dre outlet
    louis vuitton
    toms wedges
    michael kors outlet
    coach outlet online
    replica rolex watches
    designer handbags
    ray ban wayfarer
    michael kors outlet online
    toms shoes outlet online
    louis vuitton outlet
    kd 8
    abercrombie outlet
    replica rolex watches
    rolex watches

    SvaraRadera
  4. nike running shoes
    ray ban outlet store online
    vans outlet store
    cheap basketball shoes
    ghd
    michael kors outlet
    michael kors handbags outlet
    louis vuitton outlet online
    vans store
    cheap nfl jerseys
    longchamp handbags
    michael kors outlet online
    cheap nike air max
    ugg sale
    adidas pure boost black
    nike blazer
    coach factory outlet online
    kate spade outlet
    birkenstock shoes
    asics running shoes
    polo ralph lauren outlet
    jimmy choo outlet store
    true religion outlet store
    toms outlet
    nike huarache black
    louboutin shoes
    louis vuitton purse
    cheap oakley sunglasses
    instyler max
    canada goose uk
    michael kors outlet online
    coach factory outlet
    20160715caiyan

    SvaraRadera
  5. raybanoutlet00116 december 2016 08:08

    moncler outlet
    cheap oakley sunglasses
    gucci outlet online
    broncos jerseys
    cleveland cavaliers
    falcons jersey
    replica rolex
    michael kors handbags wholesale
    the north face
    jimmy choo

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo