Fortsätt till huvudinnehåll

TÄVLING - Ja till Liv

Som jag nämnde i gårdagens recension kommer jag nu att lotta ut ett exemplar av fantastiska Liv Strömquists nya grafiska roman Ja till Liv.Det är lätt att vara med och tävla, det ni behöver göra för att få en lott i dragningen är att skriva i kommentarerna att ni är med. Om ni skriver ett inlägg på er egen blogg, och länkar i din kommentar nedan,  har ni två lotter. 

Seså, är ni sugna på att testa den grafiska romanen, eller om ni redan är frälsta Strömquistfans så ta chansen att vinna!

Tävlingen pågår till och med 12/10 kl 20:00 då vinnaren dras. Lycka till!Kommentarer

 1. Jag är gärna med och tävlar.

  SvaraRadera
 2. Vill mycket gärna vinna den här som jag har läst så mycket om!

  SvaraRadera
 3. jag är med, både här och med bloggen!

  SvaraRadera
 4. Glömde skicka länken, här är den:
  http://finaprickar.blogspot.com/2011/10/tavlar.html

  SvaraRadera
 5. Jag är gärna med, jag också! :)
  Har skrivit om tävlingen på min blogg: http://bokmilaskogen.wordpress.com/2011/10/05/en-massa-utmaningar/

  SvaraRadera
 6. Vill ha vill ha vill ha!!!

  Har länkat på min blogg:
  http://www.pocketlover.se/2011/10/ja-ja-ja-till-ja-till-liv-en-tavling.html

  SvaraRadera
 7. Jag vill vara med och tävla! Härlig tävling :)

  SvaraRadera
 8. Jag vill vara med och tävla! Men eftersom jag inte är bloggare utan bara bloggläsare får jag nöja mig med en lott.

  /Lotta

  SvaraRadera
 9. Vill vara med! :))

  SvaraRadera
 10. Åh Liv. Jag vill så jättegärna vara med och tävla.

  SvaraRadera
 11. Jag vill gärna vara med! :)

  SvaraRadera
 12. Åh vad gärna jag vill vara med och tävla om denna boken! Länkar från bloggen.

  SvaraRadera
 13. Jag vill gärna vara med och tävla! :)

  SvaraRadera
 14. Hej. Jag heter Liam & är 14 vårar. Jag bor i Helsingborg & vill vara med & tävla. Om jag vinner så vill jag att Calle här ovan ska få boken. Sådan är min vilja. Hej då.

  SvaraRadera
 15. Jag har hort en massa trevliga saker om den, jag vill valdigt garna vara med och tavla!

  SvaraRadera
 16. Jag vill absolut vara med. Såg Prins Charles känsla (som bygger på ett annat album) på Malmö Stadsteater häromveckan och blev mäkta inspirerad. Kul att man kan göra teater av serierutor.

  SvaraRadera
 17. Klart jag vill vinna! Kom ju försent till Galagos monter på mässan, den var slut!
  Tipsar i min blogg också.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Litteraturvetarskola del 7 - "Karaktärer och miljö"

Händelseförloppen i romaner brukar utföras eller bäras upp av karaktärer o form av människor, djur, robotar, alver osv. Vissa karaktärer är komplexa medan andra kan vara rätt färglösa och enbart framstå som stereotyper.

När en karaktär är platt, en karikatyr eller typ formad enbart kring en idé, brukar man säga att denne är statisk. Ett exempel på en statisk karaktär kan vara Ian Flemmings James Bond. Han utvecklas inte utan är likadan genom alla böckerna (eller filmerna om man så vill). 
Motsatsen till en statisk karaktär är en dynamisk. De förändras och utvecklas med handlingens gång. Ett klassiskt exempel på en dynamisk karaktär är Dostojevskijs Raskolnikov från Brott och straff. Han genomgår flera olika faser och känslotillstånd genom romanen. 
Som vi flera gånger tidigare gått igenom, är läsaren med och skapar texten med sin tolkning, så även i sammansättningen av karaktärer. Läsaren konstruerar karaktärerna med hjälp av de ledtrådar som finns i texten. Detta kallas karaktäriseri…