måndag 3 oktober 2011

Och så det här med Nobelpriset

Den här veckan går i Nobels tecken, och vi fokuserar så klart på torsdagens avslöjande om litteraturkategorin. Jag tänker inte ens försöka gissa vem som vinner, för som vanligt kommer det att vara någon som jag aldrig har hört talas om. Om jag har hört talas om personen i fråga, kommer jag nog trilla av stolen. Om jag dessutom äger en bok kommer jag nog att svimma. Om jag dessutom mot all förmodan skulle ha läst något av författaren kommer jag troligen att trilla av stolen, svimma och sedan avlida av osannolikhet. 

Det är dock lite spännande att följa spelbolagens odds gällande vinnaren. Lägg märke till att Liza Marklund ger 350 gånger pengarna. 

Jag har knappt läst någon av dem på listan, och dem jag har läst kommer inte vinna (så som Liza Marklund). men jag ska allt läsa igenom namnen ett par gånger, så kanske jag kommer att känna igen namnet när det väl kommer. 9 kommentarer:

 1. Hahaha, ja, men jag har faktiskt läst nobelpristagaren innan han/hon (jodå, Doris lessing) fått priset några gånger, men inte är det ofta. Och nu börjar man ju känna igen namnen som det alltid pratas om så även om jag inte läst något av Ko Un så kommer det ju inte vara en okänding i så fall, t ex. Det troligt är väl ändå att det är en medelålders man man aldrig läst, dock.. men jag kommer ändå sitta kl 13 på torsdag med fjärilar i magen.:)

  SvaraRadera
 2. Bokomaten: Ko Un har jag läst faktiskt! Ja jag kommer vara extremt stressad, drar nog till bibblan och lyssnar där, eftersom det är mitt i min lunch.

  SvaraRadera
 3. Oj är det denna veckan. Hur har jag kunnat missat det.

  Precis som du säger så är det antagligen någon som man aldrig hört talas om.

  SvaraRadera
 4. BokMamma: Det var idag som det annonserades att det blir den här veckan så du är inte helt sen ute :)

  SvaraRadera
 5. Okej. Tyckte det var lite konstigt att jag inte sett något om det.

  SvaraRadera
 6. Redan. Ska bli kul att se vem det blir men brukar inte heller spekulera innan. Brukar inte heller känna till författarna som vinner. Var rätt stolt när jag hade läst Herta Muller innan hon vann pris dock.

  SvaraRadera
 7. Fröken S: Oj, ja det ska du verkligen vara :D

  SvaraRadera
 8. Jag kanske borde bevaka dig på torsdag; jag skulle gärna vilja se dig både trilla av stolen och svimma! :) Dock ej avlida (that goes without saying), så jag håller tummarna att du inte har läst något av vinnaren.

  SvaraRadera