Fortsätt till huvudinnehåll

Köpstopp på böcker? Det finns annat, jag lovar.

Okej, jag kunde inte hålla mig. Jag har funderar på ett nytt iPhonefodral och en enklare plånbok och vår kära Calliope books tipsade om en fin variant. Here it is:

Jag har klickat hem en bok som inte gör att min bokhög växer. Win-win på den! Hur avundsjuka är ni?Kommentarer

 1. Alltså, den är ju nog pretty!

  SvaraRadera
 2. Bokbabbel: Skoja INTE! Den kommer ligga på bordet och bli klappad på hela tiden

  SvaraRadera
 3. Men var lägger man sina representations-kvitton?

  SvaraRadera
 4. Joel: I sitt hemliga bokfack format som en bok såklart.

  SvaraRadera
 5. Älskar! Vill också ha ett sånt. Den åker upp på min önskelista till jul!

  SvaraRadera
 6. Riktigt fin var den minsann!Jag får väl först skaffa iphone... och sedan den där.

  SvaraRadera
 7. Tess: Helt rätt, det finns BARA fördelar :D förutom om flera på samma plats har likadana och man åker hem med fel telefon...hm...

  SvaraRadera
 8. Helena: Ja den kan ju passa andra telefoner med I guess, med samma mått. men iPhone är nog det bästa ;)

  SvaraRadera
 9. Skitsnygg! Men jag har inte heller någon iphone...

  SvaraRadera
 10. klok som en bok: Den finns även till laptops ;)

  SvaraRadera
 11. Eli: Ja det känns bara mer och mer rätt ;)

  SvaraRadera
 12. Advokaten: Visst är det? *väntar på leverans*

  SvaraRadera
 13. Är inteinteinte avundsjuk. Inte. INTE!!

  Eller, jooooooooooo, jag vill haaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 14. Tess: Nix,det stod att den var tillfälligt slut hos leverantören...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här

Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott. 

Litteraturvetarskola del 7 - "Karaktärer och miljö"

Händelseförloppen i romaner brukar utföras eller bäras upp av karaktärer o form av människor, djur, robotar, alver osv. Vissa karaktärer är komplexa medan andra kan vara rätt färglösa och enbart framstå som stereotyper.

När en karaktär är platt, en karikatyr eller typ formad enbart kring en idé, brukar man säga att denne är statisk. Ett exempel på en statisk karaktär kan vara Ian Flemmings James Bond. Han utvecklas inte utan är likadan genom alla böckerna (eller filmerna om man så vill). 
Motsatsen till en statisk karaktär är en dynamisk. De förändras och utvecklas med handlingens gång. Ett klassiskt exempel på en dynamisk karaktär är Dostojevskijs Raskolnikov från Brott och straff. Han genomgår flera olika faser och känslotillstånd genom romanen. 
Som vi flera gånger tidigare gått igenom, är läsaren med och skapar texten med sin tolkning, så även i sammansättningen av karaktärer. Läsaren konstruerar karaktärerna med hjälp av de ledtrådar som finns i texten. Detta kallas karaktäriseri…