tisdag 4 oktober 2011

Ja till Liv - Liv Strömquist

Varför är det okej att Barbapappa är blek och fet och Barbamamma är mörkhyad och välsvarvad? Vem vill ligga med Robert Gustafsson? Och är inte alla barn kristdemokrater egentligen?

Ja Liv Strömquist är tillbaka med buller och bång, den här gången i ABC-format. Hon tar under varje bokstav upp ett aktuellt ämne så som frågorna ovan. Det är roligt, vasst och tankeväckande, som vanligt, men jag är inte riktigt lika entusiastisk som när jag läste de tidigare Einsteins fru och Prins Charles känsla. Kanske är det för mycket politik för min smak? Självklart är det klockrena teckningar och pricksäkra kommentarer, men jag gillade helt enkelt de föregående lite bättre. Men det är som vanligt riktigt roligt och underhållande. 

Jag lyssnade för övrigt på ett seminarium med bland andra Liv Strömquist på bokmässan och hon är precis lika rolig på verkligheten. Hon berättade bland annat om hur hon frågade sin förste pojkvän om vad kärlek är, om det inte kan vara en konstruktion, och då sa han "Jag gör slut!". Ja till Liv sålde därefter som smör i solsken i Galagos monter, jag lyckades få tag på ett av de sista exemplaren och kommer att lotta ut den till mina kära läsare under morgondagen, så håll utkik!

Köp boken här eller här

Recensionsbok från GalagoInga kommentarer:

Skicka en kommentar