söndag 16 oktober 2011

Flickan med snö i håret - Ninni Schulman

En nyårsafton lämnar den 16-åriga Hedda Losjö sitt hem strax utanför Hagfors i Värmland, efter att ha talat om för sina föräldrar att hon ska på fest. Hon kommer dock aldrig hem igen, och poliserna Petra Wilander och Christer Berglund inleder en undersökning som visar att Hedda har haft endel hemligheter för sina föräldrar. Ett tag senare hittas en ung flicka i en jordkällare vid en sommarstuga inte så långt från Heddas hem. Flickan är naken och har blivit avrättad med ett skott i bakhuvudet. Är det Hedda, och vad har i så fall hänt henne?Även journalisten Magdalena Hansson, som nyss flyttat tillbaka till sin hembygd Hagfors efter en uppslitande skilsmässa, engagerar sig i fallet med den försvunna flickan. Det dröjer inte länge förrän hon förstår att det i det fördolda pågår endel fruktansvärda saker i det till synes idylliska samhället.

Denhär boken hamnade i min ägo av en slump. Min syster köpte den på bokmässan men när hon kom hem såg hon att hon redan hade den i hyllan, så hon gav den till mig. Detta är Ninni Schulmans debutbok, och vilken debut! Boken är otroligt bra - den är spännande, trovärdig och näst intill omöjlig att lägga ifrån sig. Mina studier har fått komma i andra hand undertiden jag har läst denna - och nåde den som har vågat komma och störa mig i min läsning! Storyn kan låta klyschig - ett idylliskt litet samhälle som ruvar på mörka hemligheter - men faktum är att den är baserad på ett verkligt kriminalfall som Ninni som reporter för Expressen bevakade.

Om ni får en chans tycker jag definitivt att ni ska läsa den, den finns att köpa här och här.


5 kommentarer:

 1. Har tänkt läsa den hur länge som helst och blir knappast mindre sugen nu. Tack för påminnelsen!

  SvaraRadera
 2. Samma här, köpte den i somras men sedan har den blivit ståendes i hyllan....

  SvaraRadera
 3. Jag vet hur det är, haha, dedär bokhögarna som bara växer... :)

  SvaraRadera
 4. Undrar om den har förirrat sig in bokhyllan bland olästa. Tytcker mig känna igen. Ser att taden av olästa är låååååång...
  Björn

  SvaraRadera
 5. Ja, frågan är när man någonsin ska komma ikapp? :)

  SvaraRadera