torsdag 6 oktober 2011

ÄNTLIGEN!


Ja jag ber om ursäkt för den klyschiga rubriken, men det här känns verkligen som en Once in a lifetime-händelse. Det har alltså hänt, jag HAR läst författaren före priset utdelats och så fick jag vara med om en svensk för första gången under min livstid. Jag började ärligt talat nästan lipa på biblioteket, när bibliotekarierna kramades trodde jag att det var ett dåligt skämt. Men efter någon sekunds betänketid insåg jag såklart att det inte var det. Lokaltidningen var där, det ska bli otroligt spännande att se vad de fick för bilder. 

Det blir väl både lätt och svårt för Babel att slänga ihop ett program tills ikväll, de hade ju ett ganska omfattande reportage om Tranströmer när den senaste samlingen av honom kom ut så material finns men har de något nytt att komma med?

Ikväll blir det till att sitta hemma och mysa med Dikter och Prosa 1954 - 2004, som var slut hos Adlibris dryga halvtimmen efter tillkännagivandet, men nytryck lär ju bli aktuellt. 

Vad tyckte ni om valet?3 kommentarer:

  1. Hörde det på P1 och fick tårar i ögonen - särskilt när jag hörde det underbara jublet vid tillkännagivandet. Peter Englund hade ju svårt att göra sig hörd för att få fram motiveringen i den allmänna lyckan runtomkring honom!

    Ett mycket bra val av Akademien. Trodde inte de skulle våga sig på att välja en svensk, trots att han är en världskändis bland poesiälskare.

    SvaraRadera
  2. Sara: :D

    Titti: Jag tror alla med någon typ av intresse för litteratur grät en skvätt hehe. Peter själv såg ju tårögd ut :) Bra val, onekligen, ingen har väl reagerat på att det är en svensk, mer att det är en gammal vit man...

    SvaraRadera