tisdag 27 september 2011

Post bokmässan - Köpstopp!

Jag hade ett köpstopp före bokmässan, som sträckte sig från mars-april, och det gick riktigt bra. Jag har i och för sig fått böcker i form av recensionsexemplar, presenter, bokbyten och köpt någon enstaka bok om jag varit i en bokhandel som jag inte besöker mer än ett par gånger om året, men det har gått riktigt bra. Stoppet var tänkt att släppas på bokmässan, vilket det gjorde, men med mycket strikta bestämmelser. Jag hade bestämt att köpa böcker från utvalda förlag och att köpa några signerade böcker. Någon bok föll bort och någon tillkom men i det stora hela blev det bra. Jag är så klart peppad att läsa nu efter alla seminarier vi gick på (jag höll mig från att kissa i fyra timmar en gång för att jag helt enkelt inte hann) men nu måste jag beta av vad jag har. Samma regler som förut gäller, inhandlande av cirkelböcker är ok, recböcker i lagom mängd osv. Nu kör vi!10 kommentarer:

 1. Jag tycker det är så himla härligt att vi faktiskt är så många som verkligen BEHÖVER köpstop på böcker. Seriöst, andra skulle behöva en spark i baken bara för att lägga pengarna på EN bok ett år.=)När man tar ett steg tillbaka o tänker efter är det rätt härligt. Jag skulle nog också egentligen behöva ett köpstop nu igen.. men attans vad svårt det är.. fast man har ju så mycket bra redan som man vill läsa.

  SvaraRadera
 2. Bokomaten: Men visst är det så, de där som bara ser på dokusåpor och two and a half man hela kvällarna kanske skulle läsa ibland :) För mig blir det inte svårt för jag har för mycket att läsa så jag blir stressad.

  SvaraRadera
 3. Jag måste säga att jag är imponerad! Mina köpstopp går aldrig sådär bra. Jag har slutat försöka. Och som bokomaten säger, det är ju ändå böcker, och det kan väl aldrig vara ett problem att köpa böcker? Finns det någonting som heter "för många böcker"? Jag vill inte tro så. Det är ju bättre att hamstra böcker än typ frimärken. Faktiskt. Så jag kommer nog fortsätta med mitt samlande, men ska också försöka bli bättre på att läsa mina olästa böcker som samlar damm i hyllan.

  SvaraRadera
 4. Påhittade nöjen: Jo men ibland känner jag "men vadå, man måste ju inte läsa alla böcker man har utan bara samla påt" men samtidigt känner jag att det är så mkt jag vill läsa så jag vill bara fokusera på det.

  SvaraRadera
 5. Jag tänkte ju hänga på Ord och inga visor- Jessicas mastodontköpstopp på ett år, får se hur det går... Vi får ge varandra styrka ;)

  SvaraRadera
 6. Ja det kan tänkas bli ett år för mig med faktiskt. men jag är väl inte så strikt, vill gärna ha mer lyrik tex. Men ja, jag ska läsa det jag har!

  SvaraRadera
 7. Vad gör du av med alla dina böcker? Har du dem hemma eller gör du dig av med de du inte längre vill ha kvar?

  SvaraRadera
 8. Jonna: Än så länge har jag allt hemma, men måste börja rensa och ge bort. Har gett någon kasse till Myrorna men måste bli mer.

  SvaraRadera