fredag 9 september 2011

Kulturell enkät

Författare jag skulle vilja intervjua:

Oj, ja precis som enligt O skulle jag vara alldeles för rädd i en sådan situation, men det är väl kanske något man vänjer sig vid? jag pratade trots allt en del med fantastiska Åsa Moberg i måndags och Helena Granström tidigare i år. Men just intervjuformen...hm...då väljer jag Anna Gavalda för jag älskar hennes böcker. Eller pratar hon något annat än franska? Vi får låtsas att jag har en Tardis eller babbelfisk med mig.

Den här personen vill jag ge nobelpriset:

Hm, svårt. Det känns ju alldeles för tråkigt att säga Murakami, men Falkenland kanske?

Bok jag ser fram emot mest:

Menas det någon som ännu inte är utkommen så vill jag säga en ny bok av Zadie Smith. Om det menas någon i min läshög så känns det just nu som att DHH ligger bra till eftersom det är så mycket höstpepp runt den just nu.

Inspirationskälla:

Till vad? Till att läsa och hitta böcker, solklart alla blogg- och twittervänner. Rent allmänt? Alla duktiga människor runt omkring mig.

Ett snyggt bokomslag:

Just nu ligger den här på mitt sängbord och jag vill verkligen bara sluka boken:Bok jag läst många gånger:

Jag är ingen omläsare, inte än i alla fall. Det kan vara så att jag läst någon barnbok flera gånger, så som Barbapappas skola eller Katten med hatten.

Favoritläsning på hösten:

Skräck och mörker passar väl fint på hösten, men nån härlig Gavalda passar också utmärkt.

Några filmer jag vill rekommendera:

Jag blev oerhört sugen på att se Pans Labyrinth, den borde alla se. Annars ser jag mest på tv-serier, inte så mycket filmer.

En låt jag ständigt återkommer till:

Lätt! Led Zeppelin - Stairway to heaven

Senast köpta bok:

Jag köpte Desirada av Maryse Condé till en kommande bokcirkel, men jag beställde också efterlängtade Snöängel av Anna-Karin Palm då det var månadens Gondolbok för ren nöjesläsning.

Enkät hittat hos Ord och inga visor
4 kommentarer:

 1. Åh, älskar omslaget till The Windup Girl! Det är för övrigt en bok som legat på min läslista i evigheter, men som jag fortfarande inte har skaffat.

  SvaraRadera
 2. Anna: Ja det är lite samma här, den bara ligger där.

  SvaraRadera
 3. Haha, jag gillar att enkäten omtolkades på vägen så att det blev "författare jag helst vill intervjua" istället för "person jag helst vill intervjua" (som i originalet). :D fantastiskt!

  SvaraRadera
 4. Jessica: Ja det finns väl inget annat här i världen att bry sig om eller? ;)

  SvaraRadera