Fortsätt till huvudinnehåll

Hipp hipp hurra!

Idag är det min födelsedag, hipp hipp hurra till mig! Trots att man börjar närma sig 30 så är det fortfarande roligt och jag får fortfarande fantastiska presenter!

Av mamma och pappa fick jag pengar till att köpa n juicecentrifug som jag länge velat ha men prioriterat annat. Det är vansinnigt gott med färskpressad juice av alla dess slag. Av lillebror fick jag ett fint presentkort på Bokus, som jag spenderade på ungefär tre minuter. Eftersom jag har massor av romaner att läsa passade jag på att köpa lite annat. Det blev Bookoholic's guide to Bookblogs som jag sneglat på ett tag nu, The Sandman vol. 1, en grafisk roman av Neil Gaiman som är till gotikkursen men Neil Gaiman har länge varit en favorit. Slutligen köpte jag Falkenlands 4 x dikter då jag är ett stort fan. Av sambon fick jag en väldigt snygg och classy specialgjord väska till min MacBook Pro som jag var i yttersta behov av för att kunna få med mig datorn till bokmässan. Till det fick jag också ett skin till MacBooken som föreställer Snövit (passar ju mig som älskar sagor!) och om man placerat klistermärket rätt ser det alltså ut som att hon håller i Apple-äpplet. Slutligen fick jag en stor bok som var lättare än vad den såg ut att vara, Great cases of Sherlock Holmes av sir Arthur Conan Doyle:Sambon flinar och förklarar att den är urkarvad och är alltså ett hemligt fack. Helt fantastiskt, det är alltså en riktig bok där de klistrat ihop sidorna men karvat ur ett hål i mitten:


Nu har jag alltså den perfekta platsen att förvara hemligheter och dyrgripar, så som mitt seminariekort till bokmässan. Sånt här ser man ju bara på film! Jag har fortsatt blivit bortskämd under dagen med kaka, tidningar, blommor, film och lite lästid. Massor av vänner har grattat via Facebook, Twitter, SMS och jag har till och med fått ett gitarrsolo inspelat på mitt mobilsvar. Tack till er allihop!
Kommentarer

 1. Grattis en dag försenat. Fina presenter du fått.

  SvaraRadera
 2. Happy birthday to you, happy birthday to you! Vad härligt att din födelsedag blev så bra och att du blivit uppvaktad hela dagen. Så ska det vara :-)

  SvaraRadera
 3. Grattis i efterskott! Vilken fin Sherlock Holmes bok/gömma! =)

  SvaraRadera
 4. Grattis i efterskott!
  Vilken himla fin present, jag gillade den verkligen!
  Mycket intressant amn skulle kunna gomma dar... choklad, till exempel... :-)

  SvaraRadera
 5. Grattis i efterskott! Underbara presenter :)

  SvaraRadera
 6. Emma: Tack! Choklad var ingen dum idé, eller lakrits som i mitt fall då ;)

  Kerstin: Tack! Jag gillar varenda present :)

  SvaraRadera
 7. Grattis i efterskott :) Vilken toppenpresent med bokgömma!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…