söndag 25 september 2011

Bokmässan 2011 - Dag 4

Äntligen hemma! Det har varit jätteroligt men det är skönt att sitta i sin egen soffa och klappa på man och katter.

Söndagen blev, inte helt oväntat, en lite lugnare dag. Vi inledde med lite montershopping och första seminariet gick vi på först klockan elva. Då var det snack om Strindbergs fruar med Lena Einhorn och boken Siri och en österrikisk Strindbergsforskare som skrivit en bok om Frida Uhl.

Sedan var det så klart dags för en av höjdpunterna, Herta Müller pratade om boken Flackland som nu kommit i full version, utan censur. Vi fick möta en helt annan Herta, som log och skämtade och hade roligt. Hon är helt fantastisk och ser så häftig ut. Det var en riktigt lång kö till signeringen efteråt, men jag fick både en kråka i min bok och en bild på henne.

Vi råkade hamna på ett seminarium om boken Blod eld död som handlar om black och death metal, riktigt intressant faktiskt.

Vi avlutade med att lyssna på Nathan Larson (bland annat känd från bandet A camp) som skrivit en dystopisk noirroman som kommer ut på svenska i dagarna, även den låter otroligt spännande. Hur ska man hinna läsa allt?

Stort tack till Therese som var med mig, till alla bokbloggare jag träffat (och även till dej ag inte träffade), det var fantastiskt roligt. Ses vi igen nästa år?7 kommentarer:

 1. Jättekul att läsa här om er mässa! Vi ses igen!

  SvaraRadera
 2. Tack själv! Det var jätteroligt och självklart måste vi dit nästa år igen! /Therese

  SvaraRadera
 3. Joanna: Klart vi gör!

  Holly: Oja, redan bokat ;)

  SvaraRadera
 4. Jättekul att ses! Kan jag få låna din Herta-bild, min dumma kamera tog usla bilder :-(

  SvaraRadera
 5. Lyran: Ja verkligen jätteroligt! Självklart får du låna bilder, jag har mailat några från söndagens Herta, du får även ta från min Facebooksida om du hittar något kul.

  SvaraRadera
 6. Om vi ses nästa år? Oh yes! Redan inskrivet i min kalender.

  SvaraRadera
 7. Bokbiten: Min kalender sträckte sig inte så långt xD

  SvaraRadera