torsdag 22 september 2011

Bokmässan 2011 - Dag 1

Vilken fantastisk dag!

Vi började med att pinna bort till invigningen av mässan, där Herta Müller skulle inviga, och så gjorde hon med bravur. Vi satte oss långt fram och samtidigt sätter sig den tyskspråkiga nobelpristagerskan två meter bort. Herta hade skrivit ett tal om diktaturer och örtryck världen över, fantastisk som hon är. En smidig tolk läste upp för oss som inte talar tyska.

Därefter sprang vi bort för att se på några tyska författare, däribland Peter Stamm och Felicitas Hoppe, om diskuterade varför man inte kan tala om en tyskspråkig litteratur utan snarare bör ha 67 stycken. Österrike, Tyskland och Schweiz skriver helt olika trots samma språk.

Vi åt fantastiskt goda mackor till lunch! Träffade både Skövde stadsbiblioteks chef och en mängd bokbloggare.

Cornelia Funke talade fantastiskt om sina fantastiska böcker tillsammans med DN:s Lotta Olsson. Hon var helt fullkomligt underbar, jag köpte mig ett signerat ex av Bläckhjärta.

Här var det så dags att bege sig till inspelningen av Babel, vi fick två platser på fjärde raden vid gången, den bästa platsen! När Daniel Sjölin står sådär nära kameran framför scnen står han precis jämte mig. En gång sitter han nästan i mitt knä och jag får tvångstankar om att tafsa lite på honom. Men han har alltså gäster så som Mario Vargas Llosa och Nora Gomringer.

Sedan var det mingel. Thorén & Lindskog, Sekwa, Printz Publishing, Novellix, Elisabeth Grathe och en massa känt folk. Vi har sett en massa kändisar som vi ska samla ihop på en lista så klart.

Vilken dag! Två nobelpristagare och massa fantastiskt på en dag, och det är tre dagar kvar. Nu ser vi fram emot hotellfrukost och dag två.
6 kommentarer:

 1. Ni har inte fått bingo eller?

  SvaraRadera
 2. Visst var Cornelia Funke fantastisk! Har du läst Bläckhjärta? Om inte så ser jag fram emot att läsa vad du tyckte :)

  SvaraRadera
 3. enligt O: som sagt, japp :)

  Hannele: Ja hon var speciell!

  Kerstin: Har ju inte läst, men köpte Bläckhjärta och fick den signerad

  SvaraRadera
 4. Babel live? Jag blir så sjuukt avundsjuk. Nästa år måste jag verkligen vara på mässan alla fyra dagarna.

  SvaraRadera
 5. Bokbiten: Det var så oerhört roligt att se hur det funkar :) Lätt att jag ska gå på det nästa år med :D

  SvaraRadera