onsdag 14 september 2011

Bokmässan 2011 - 8 dagar kvar

Ser ni? 8 dagar! Jag gick in på bokmässans hemsida och inser att det bara är ynka 8 dagar kvar. Jag tror någonstans i mitt tröga sinne att det är ungefär två veckor kvar.

Hur som helst börjar nedräkningen här på bloggen idag. Jag måste börja planera det här nu. Jag har hotell, jag har en reskompis, jag har tågbiljetter, jag har seminariekort. Mer då? Jag inser ju att jag måste ha med min dator, men den kommer nog få bo på hotellet. Eller ska jag strunta i den? Min kamera vill jag också ha med mig, men den är ju rätt stor samtidigt som den är omtålig. Nej, den ska med! Vad ska man ha på sig? Är det något jag måste inhandla? Jag börjar inse att det nog är resväska som gäller här, inte någon fjuttig ryggsäck med ett ombyte.

Men nu över till något som är viktigt. Vad ska jag ha med för bok? Jag har min Kindle, och den borde ju vara given, om det inte vore så att jag har lite vanliga böcker som jag vill/måste läsa. Jag har två biblioteksböcker, men det känns ju som att det går bort. Jag har en bokcirkelbok i pocketformat som kanske får offra sig. Tro det eller ej, men jag tänker bara ha med en, för jag misstänker att jag kommer hem med något fler än så i vilket fall.

Jag har kollat igenom program av olika slag och jag drunknar lite smått. Jag kan verkligen inte bestämma vad jag ska göra där, det finns för mycket. Dock tänker jag inte missa antologin Nytt på tyska - nu på Svenska som delas ut gratis i temamontern "Tre länder - Ett språk" (C02:02). Det är ett projekt från litterära översättare på Södertörns högskola och jag tror på inspiration till att läsa nya författare. Så det får bli dagens hetase bokmässetips, läs mer om det här.

Och glöm nu inte gå in på bokmässans community och diskutera allt från vilka skor man bör ha på sig på mässan till nyutgiven lyrik. Om du inte redan är medlem, bli det omedelbart här!

2 kommentarer:

  1. Det kommer bli såååå kul! Men är det verkligen bara en vecka kvar?! /Therese

    SvaraRadera
  2. Holly: Ja tänk om en vecka har vi redan avverkat första dagen!

    SvaraRadera