Fortsätt till huvudinnehåll

Bokmässan 2011 - 4 dagar kvar

Söndagsångesten är inte alls lila påtaglig när man bara har tre dagars arbetsvecka på grund av att man ska till bokmässan! Såhär borde det vara betydligt oftare.

Ingen har väl missat att det är tyskspråkigt tema på bokmässan i år? Däremot har jag sett en del som faktiskt inte alls är bekanta med temat, men än är det inte för sent!

Förlaget Novellix har gett ut fyra stycken noveller av tyska författare lagom till mässan, läs en eller flera av dessa och ni är gott med i matchen:

Krig eller fred av Silke Scheuermann
Nödvärn av Ferdinand von Schirach
Abu Telfan av Felicitas Hoppe

Kanske något att läsa på tåget till mässan? Om ni inte ens hinner med liten novell kanske ni i alla fall kan kolla in mitt inlägg om tyskspråkigt som jag skrev här.

Kolla så klart även in Dagens boks fina inlägg med tyska tips här.
Kommentarer

  1. hannele: Jag hoppas stöta på några nya nästa helg!

    SvaraRadera
  2. Silke Scheurmanns Krig och fred ingår i hennes senaste bok Rika flickor som nyligen getts ut på Weylers förlag.

    SvaraRadera
  3. bokstödet: Ja det är ju kul att man kan få sig ett litet smakprov :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.