måndag 19 september 2011

Bokmässan 2011 - 3 dagar kvar

Bomässeveckan är nu igång och peppen är enorm. Kollegan informerar om skyltning av mässan i Göteborg och pirret i magen är nu konstant.

Vad man inte ska börja tänka på nu är sådant man glömt tänka på, till exempel att jag upptäckte att katten har kissat på mina löparskor som jag funderade på att ha på mig. Eller att jag borde gjort något åt mitt hår. Eller att jag har sämst lokalsinne och tvivlar på att jag hittar till hotellet efter till exempel Formas arabiska afton på fredagen. Nej allt det här stoppar jag i en svart sopsäck med etiketten "Det ordnar sig!" på.

Något som jag dock måste fundera på är hur bloggandet ska se ut under mässan. Jag är ganska säker på att datorn åker med, men den kommer nog itne med in på mässan. Däremot har jag kamera och iPhone med mig. Frågan är om man då ska småblogga på telefonen under dagen, lägga upp sparade inlägg att publicera senare, eller helt köra enbart bloggande på kvällen. iPhone 3Gs har riktigt kass kamera så om jag ska blogga med den blir det antingen kassa eller inga bilder alls. Min systemkamera är ganska otymplig men efter förra årets bildfiasko med en halvkass kompaktkamera så riskerar jag inget utan den ska med. Risken med att bara blogga på kvällen blir så klart att man kanske glömmer saker eller att man helt enkelt inte orkar. Jag tänker väl som så här då, kanske något sparat inlägg med anteckningar som jag senare renskriver och bifogar bilder senare, lägger upp bilder på Facebooksidan och kanske ett och annat spontaninlägg under dagen. Jag har inte riktigt förstått hur man använder sin gilla-sida på FB i mobilen, kanske något som vet? Annars blir det enbart Twitter under dagen.

Så för bästa möjliga rapportering får ni följa mig på samtliga medier.
2 kommentarer:

  1. jag tänker twittra en del o skicka höjdpunkterna direkt fr mobilen men sen får det bli uppsamlingsheat på kvällen...
    Vi får väl valla dig till minglet ;)

    SvaraRadera
  2. Maria: Ja men visst låter det som en bra strategi? Bara det är täckning inne på mässan ;) Ja jag borde nog ha på mig en tröja med "vilsen bokbloggare" på så att folk kan ta hand om mig när de ser mig.

    SvaraRadera