Fortsätt till huvudinnehåll

Bokmässan 2011 - 2 dagar kvar

Just nu känner jag att jag är i någon slags stormens öga, det är för sent för att fixa med saker, men det är ju för tidigt att packa och åka. Jag är sjukt nervös och vill bara att det ska sätta igång.

Kanske att man ska kolla lite vad som finns utöver de självklara bokpunkterna?

Bokmässan har till exempel äran att kora vinnaren i SM i minne. Ytterst imponerade personer som är med där.

Trots att jag avskyr spelet, så är det lite kul att mässan har anordnat en turnering i Wordfeud

Gillar man inte att läsa böcker utan hellre serier så finns Seriescenen. Till exempel kan man under fredagen kl 16:00 kan man ta del av Zombieserien The Walking dead som nu kommer på svenska.

Det finns en debattscen.

Det finns en del att äta, men det är dyrt och inte så kvalitativt så kanske en fikakorg vore bra att ta med sig alt få lite icke-mässluft genom att luncha utanför. Det brukar finnas en hel avdelning på mässan riktad mot barn där det ofta finns skojiga montrar, jag såg till exempel Mumintrollet förra året men sambon trodde att jag blivit knäpp.

Och mycket mycket mer, så om ni har med er någon som av någon skadad anledning inte gillar böcker så kanske det finns något annat? Har ni fler bra icke-boktips?


Kommentarer

  1. True story: flygbolaget hade bokat om mig och en hel del av den finlandssvenska kulturgräddan till ett annat flygbolag men inte berättat det för oss, så i Helsingfors blev det en språngmarsch utan like för att hinna till vårt lilla propellerplan(!) Där var det så trångt att ingens handbagage fick plats, men som tur fanns det lediga säten så Schildts Mumin-figur i kartong fick ett eget säte! :D

    SvaraRadera
  2. Bokbabbel: Hahaha ja jag såg bilder på honom senare så det var inte jag som var galen ;)

    SvaraRadera
  3. det finns nog något för alla smaker, en liten trädgård också...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…