Fortsätt till huvudinnehåll

Amazon lanserar tre nya Kindle

Som alla vet så har jag en Kindle och jag gillar e-böcker. Det var inte länge sedan jag ratade det helt, men när jag insåg smidigheten och att man inte måste ha en iPad med touch och internet på så ändrade jag mig. 

Nu vet jag dock inte riktigt vad jag ska tycka. Amazon lanserade igår tre nya plattor. En liten med wifi för ynka 79$ (109$ utanför USA). 18% mindre än min nuvarande och 30% lättare (som om den ens väger något som den är nu...). Något mindre lagringskapacitet men vem har tusentals böcker i sin platta, samtidigt? Inte jag i alla fall. Och så har tangentbordet försvunnit. Men den har ju några knappar så antar att dessa ska räcka. Känns dock itne som någon hit när man ska skriva in lösen på Wifi och dylikt. Bra är väl att amerikanerna nu ska kunna låna böcker till sin platta på sina bibliotek, något som jag hoppas ska fungera i resten av världen så småningom också. 

Sedan kommer vi till mellanstorleken som då är något större och kan hålla fler böcker. Det kostar 99$ för den med wifi och 149$ för wifi och 3G (säljs än så länge bara i USA). MEN SÅ HAR DEN TOUCH!!! Jag blir lite arg. men det kanske är ok? Fast vad ska man ha det till? Jag klickar ju bara på framåt- och bakåtknapparna. Jag är skeptisk men inte omöjlig. Om de inte ska ha tangentbord så kan man behöva touch. 

Den sista plattan, Kindle Fire, är så en full konkurrent till Apples iPad. 199$ är mycket billigare än i alla fall Apples variant, men det finns ju även andra på marknaden som jag inte vet priset på. Den säljs än så länge enbart i USA. Man kan se på film, det finns en Amazon appstore, den har färg, touch, och så vidare. En liten del av mig tycker så klart att det här är bra, Apple behöver konkurrens. Nu har jag inte satt mig in supermycket i det tekniska, men Amazon är stora och de erbjuder lite filmer till sina användare (10 000 filmer och serier till sina prime members) men frågan är hur det kommer att fungera utanför USA. Apple har som sagt fått dra tillbaka sin Amazonshop i sin Kindleapp då Amazon ville ha en massa pengar för appen, vilket Apple så klart går back på eftersom den är gratis. och nu förstår man ju varför, Amazon vill ha den i sin egen platta. Och finns det plats för sim-kort eller måste man köra på den där "gratis" 3G:n, som inte är det minsta gratis? Jag tror på det senare. Jag är skeptisk och nog ganska omöjlig. 

Allt jag kan säga är väl att jag INTE vill ha den stora, jag vill inte ha en iPad heller. Jag har iPhone och MacBook Pro och är enbart intresserad av en läsplatta som man enbart läser på. Hoppas de kommer att ha kvar den vanliga, enkla och fantastiska plattan som jag har nu. 

Kommentarer

 1. jag tycker det är rolit att det är så sjukt stort i USA att det knappt går att greppa här hemma. När jag var över i NY för en dryg månad sedan satt var och varannan människa i parkerna och åt lunch och läste på sin Kindle eller Nook. Få Ipads. I resten av USA där vi var runt var det inte lika vanligt med u NY var det verkligen som att folk inte köpte tidningar längre. I tunnelbanan, ja över allt hade folk sin läsplatta framme. Kul att det är så vanligt, det bådar för att det kommer allt mer här också.

  PS. Min ordverifiering här blev "hate arg".=) Roligast på länge måste jag säga.:)

  SvaraRadera
 2. Bokomaten: Ja man har ju sett siffror och bilder, men måste vara helt galet att se skillnaden IRL! och undra hur de tar emot dessa nya modeller nu då.

  SvaraRadera
 3. Intressant. Jag har en billig SWEEX nu som gör vad den ska, förutom att jag saknar att kunna göra vissa inställningar och att den kanske känns aningen plastig. Men den väger inte mkt, känns bra att hålla i & att läsa på. Inga tangentknappar, man bläddrar osv med en större knapp & det finns några snabbknappar. Men jag funderar ändå på en annan så småningom, har kikat lite på Barnes & Nobles NOOK. Kindle var inget för mig pga filformatet. Kan man läsa epub nu? Jag vill ha en snygg, lättanvänd platta med hyfsat stor skärm, gärna touch, men utan att behöva ha internetabonnemang o grejer. Synd att flkera av de nya Kindle inte går att köpa utanför USA, men det kanske kommer att ändras efter en tid?

  SvaraRadera
 4. Zombie: man gör enkelt om epub via ett program som heter calibre. Jag tror att de andra Kindelsarna kommer släppas även utanför USA, så småningom.

  SvaraRadera
 5. Jag blev inte superpeppad på de nya läsplattorna faktiskt. Vill inte ha färgskärm, trivs bra med tangentbord...det skulle vara att den är lite mindre som är plusset i så fall. Inte för att jag har känt att min är stor. Nej, jag byter inte upp mig den här gången :)

  SvaraRadera
 6. Sara: nej jag byter inte heller, men nån gång kanske man måste...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…