Fortsätt till huvudinnehåll

Älskade september!

September är min favoritmånad, jag älskar hösten och september kan faktiskt bjuda på en hel del varma dagar. Som om det inte vore nog med att det faktiskt är den månad jag är född så är det ju även bokmässa i Göteborg.

Som de flesta vet så är det tyskspråkigt tema på mässan i år och många ambitiösa bokbloggare gav sig ut på en resa för att läsa på mer angående ämnet. Det har väl gått både bra och dåligt, det är ett tema som passar vissa bättre än andra. Jag har läst en del och så här prick tre veckor före mässan tänkte jag dela med mig av d

et jag har läst, om det nu finns någon där ute som vill läsa lite tyskt i sista stund. Varsågoda!

Här har jag listat tyskspråkiga böcker av intresse.
En recension av Selma Mahlknechts Ingen fara
Här har jag hittat ett riktigt reafynd, dock fortfarande oläst.
En recension av Tanja Langers Cap Esterel
En recension av I skuggan av min bror, skriven av Uwe Timm
Här är ett inlägg om vilka tyskspråkiga författare som besöker mässan och vad som finns på svenska och engelska att ta del av.
Recension av Tornet, en enorm tegelsten av Uwe Tellkamp
Ett inlägg om ungdomsboken Erebos som kommer att recenseras 19/9
Recension av stjärnskottet Dorothee Elmingers Inbjudan till de våghalsiga

Och så har vi lite andra bokmässerelaterade inlägg:
Vargas Llosa kommer till mässan
Hertha Müller till mässan
Det första "inför"-inlägget

Det blev en del läst, även om man hade kunnat önska sig mer. Förra årets afrikanska tema var väl tyvärr lite mer engagerande. Jag ser dock fram emot att hitta nya författare att läsa.Kommentarer

  1. September är nog också min favoritmånad. Jag har alltid fullt av energi och påhitt just nu. Tyvärr blir det ingen bokmässa för mig i år. Men kanske nästa...:)Tornet är jag väldigt sugen på att läsa.

    SvaraRadera
  2. Bokstödet: Men visst är det underbart? :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.