torsdag 1 september 2011

Älskade september!

September är min favoritmånad, jag älskar hösten och september kan faktiskt bjuda på en hel del varma dagar. Som om det inte vore nog med att det faktiskt är den månad jag är född så är det ju även bokmässa i Göteborg.

Som de flesta vet så är det tyskspråkigt tema på mässan i år och många ambitiösa bokbloggare gav sig ut på en resa för att läsa på mer angående ämnet. Det har väl gått både bra och dåligt, det är ett tema som passar vissa bättre än andra. Jag har läst en del och så här prick tre veckor före mässan tänkte jag dela med mig av d

et jag har läst, om det nu finns någon där ute som vill läsa lite tyskt i sista stund. Varsågoda!

Här har jag listat tyskspråkiga böcker av intresse.
En recension av Selma Mahlknechts Ingen fara
Här har jag hittat ett riktigt reafynd, dock fortfarande oläst.
En recension av Tanja Langers Cap Esterel
En recension av I skuggan av min bror, skriven av Uwe Timm
Här är ett inlägg om vilka tyskspråkiga författare som besöker mässan och vad som finns på svenska och engelska att ta del av.
Recension av Tornet, en enorm tegelsten av Uwe Tellkamp
Ett inlägg om ungdomsboken Erebos som kommer att recenseras 19/9
Recension av stjärnskottet Dorothee Elmingers Inbjudan till de våghalsiga

Och så har vi lite andra bokmässerelaterade inlägg:
Vargas Llosa kommer till mässan
Hertha Müller till mässan
Det första "inför"-inlägget

Det blev en del läst, även om man hade kunnat önska sig mer. Förra årets afrikanska tema var väl tyvärr lite mer engagerande. Jag ser dock fram emot att hitta nya författare att läsa.2 kommentarer:

  1. September är nog också min favoritmånad. Jag har alltid fullt av energi och påhitt just nu. Tyvärr blir det ingen bokmässa för mig i år. Men kanske nästa...:)Tornet är jag väldigt sugen på att läsa.

    SvaraRadera
  2. Bokstödet: Men visst är det underbart? :)

    SvaraRadera