tisdag 30 augusti 2011

Smakernas återkomst - Mats-Eric Nilsson

Han har tidigare skrivit om mat som vi ska undvika och mat som faktiskt är bra, nu kommer han med en egen kokbok. Den hemlige kocken skapade nog en hel del rabalder när han listade olika E-ämnen och vad de gör med en. Min pappa började ta med sig förstoringsglas till mataffären. Nu vill han dock att vi inte bara ska laga bra mat utan även anpassa oss efter säsong.

Det finns inget tema på recepten utan det är råvaran för säsongen som är i centrum. På flera recept finns det inga mått, vilket jag stör mig lite på, samtidigt som det känns rätt befriande när det står "en liten skopa" eller "en nypa". Rent litterärt så finns det massor av rolig information om varje råvara och dessutom en inledning med intressant läsning om det här med olika säsonger. Jag blir genast intresserad av att faktiskt äta mer säsongsbetonat.

Fotografierna i boken är helt fantastiska, jag som i vanliga fall inte äter fisk blir helt plötsligt väldigt sugen på att tillaga det. Den är exceptionellt snygg i kökshyllan, en perfekt bok att ge bort i present till alla mat- och hälsointresserade.

Köp boken här eller här.

Recensionsexemplar från Ordfront förlag


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar