torsdag 4 augusti 2011

Har ni provat det nya formatet?

Förra året kom det ut några böcker i pytteformat, däribland Anna Gavaldas bok En dag till skänks, som var en slags inbunden bok som är mycket mindre än en pocketbok. Här ser ni den tillsammans med Ajvides Lilla stjärna då jag fick båda dessa i födelsedagspresent förra året av min käraste sambo:
Det senaste nu är dock en minibok, stor som en iPhone ungefär, där texten är tryckt i liggande format. Dessa kallas flipbacks och har gjort succé i bland annat Frankrike och Holland. Det finns ännu inga titlar på svenska, men nu finns det några på engelska. Nu undrar ju jag självklart om någon av er testat det här formate
t? Är det bra? Det blir ju väldigt många sidor, En dag ligger till exempel på 720 sidor.

Ni kan läsa mer om formatet här och så går det att beställa de engelska böckerna hos Adlibris.


9 kommentarer:

 1. Henrik har läst många böcker av Ajvides och tycker dom är väldigt bra. Han försöker få mig att läsa dem. Men efter det han berättat om dem så tror jag att jag skippar då de antagligen skulle ge mig mardrömmar i årtionden framöver. Hoppas du har en bra semester:)

  SvaraRadera
 2. Erika: Ja man ska inte läsa dem ensam och när det är mörkt ute iaf :) Jag har det fint, hoppas du hade en fin semester du med!

  SvaraRadera
 3. Själva idén är inte helt ny. DN Förlag testade ett liggande format med argumentet att det skulle underlätta läsandet i kollektivtrafiken för en sisådär drygt 10 år sedan (om jag minns rätt...).

  Enda anledningen till att jag kommer ihåg det överhuvudtaget är att jag känner personen som kom på det, & vars kompis/kollega/sumink senare snodde idén & sålde in det till DN.

  Tror inte det var så många titlar som faktiskt testades så däremot. Oh well, apropå värdelöst vetande då :)

  we are defended!

  /Calle

  SvaraRadera
 4. Calle: Tack för denna fantastiska anekdot, som alltid :)

  SvaraRadera
 5. Jag förstår nog inte poängen. Är det att det är smidigare att läsa!? Är det så stor skillnad? Nja, jag blir inte överdrivet sugen...

  SvaraRadera
 6. påhittade nöjen: Nej jag förstår inte riktigt heller, som sagt.

  Hannele: Ja de är ju något mindre, kanske är det behändigare.

  SvaraRadera
 7. Hmm funderar över om det egntligen *blir* så mycket behändigare? Den blir ju mindre i format, men måste uppenbarligen bli mycket tjockare, och vad har man då tjänat? Vi får väl se hur stort det blir, det är värt att testa iaf!

  SvaraRadera
 8. Marith: Och kanske att texten blir väldigt liten?

  SvaraRadera